Θείος του 19χρονου βομβιστή: Ντροπιάζεις τους Τσετσένους, παραδώσου!

Πρόεδρος της Τσετσενίας: Μεγάλωσαν στην Αμερική και εκεί διαμόρφωσαν τα πιστεύω τους. Είναι απαραίτητο να αναζητήσει κανείς τις ρίζες του κακού στην Αμερική

Ταραγμένος και συγκλονισμένος εμφανίστηκε ο θείος των δύο βομβιστών Ρασλάν Τραρνί, ο οποίος μιλώντας στα διεθνή μέσα ενημέρωσης παρακάλεσε τον Τζοχάρ Τσαρνάεφ να παραδοθεί και να ζητήσει συγχώρεση από τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι ντροπιάζει τους Τσετσένους. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι τα παιδιά του αδελφού μου είναι υπαίτιοι του μακελειού. Οι πράξεις τους ντροπιάζουν τους Τσετσένους». Ο Τραρνί συμπλήρωσε πως μαζί με την οικογένειά του παρακολούθησαν στην τηλεόραση τα αιματηρά γεγονότα στον Μαραθώνιο και ήταν όλοι συντετριμμένοι. «Αναρωτηθήκαμε ποιος να είναι αυτός που ήθελε να προκαλέσει τόσο κακό σε αθώους ανθρώπους, είναι τρελό, απίστευτο», είπε και επανέλαβε στην τηλεοπτική κάμερα «δε μπορώ να το πιστέψω, δε μπορώ να το πιστέψω»

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τσετσενίας Ramzan Kadyrov σχολιάζοντας τα όσα ειπώθηκαν στα αμερικάνικά μέσα σχετικά με τους δύο βομβιστές σε δήλωσή του ανέφερε ότι: « Είναι μάταιες οι προσπάθειες ορισμένων να συνδέσουν την Τσετσενία με τις πράξεις των αδελφών  Τσαρνάεφ εφόσον αποδειχτεί ότι εκείνοι είναι οι δράστες.  Μεγάλωσαν στην Αμερική και εκεί διαμόρφωσαν τα πιστεύω τους. Είναι απαραίτητο να αναζητήσει κανείς τις ρίζες του κακού στην Αμερική (...).»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr