Σίγουρη για την αθωότητα των παιδιών της, η μητέρα των βομβιστών της Βοστώνης

«Ο μικρότερος γιος μου Τζοχάρ, μεγάλωσε στην Αμερική και ποτέ κανείς στο σπίτι μας δεν μιλούσε για τρομοκρατία. Δεν θα μπορούσε ποτέ να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση»  δήλωσε στο στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT

Την βεβαιότητά της για της αθωότητα των  Τζοχάρ και Ταμερλάν Τσαρνάεφ, εξέφρασε η μητέρα των δύο φερόμενων βομβιστών που σκόρπισαν τον θάνατο και τον πανικό στη Βοστώνη.

«Είμαι σίγουρη 100% ότι οι γιοι μου είναι αθώοι» δήλωσε στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RT, η Zubeidat Tsarnaeva. 

«Ο μικρότερος γιος μου Τζοχάρ, μεγάλωσε στην Αμερική και ποτέ κανείς στο σπίτι μας δεν μιλούσε για τρομοκρατία. Δεν θα μπορούσε ποτέ να διαπράξει μια τρομοκρατική επίθεση» συμπλήρωσε.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο πατέρας των δύο μακελάρηδων που ζει στη ρωσική πόλη Μακατσκάλα, καλούσε τον 19χρονο Τζοχάρ να παραδοθεί ειρηνικά.

Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο ABC News, ανέφερε ότι αν οι αστυνομικοί σκοτώσουν το γιο του, τότε «θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου».

Όπως είπε είχε μιλήσει με τον γιο του πριν από λίγες ημέρες και είχαν συζητήσει για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστώνης.

«Ανησυχούσα για εκείνον αλλά μου είπε ότι όλα είναι καλά» είπε ο Άνζορ Τσαρνάεφ ο οποίος εμφανίστηκε σίγουρος για την αθωότητα των παιδιών του.

Να σημειωθεί πάντως, ότι η μητέρα των δύο βομβιστών είχε και αυτή μπλεξίματα με το νόμο, καθώς είχε συλληφθεί, τον Ιούνιο του 2012, κατηγορούμενη για κλοπές ρούχων από το πολυκατάστημα Lord & Taylor's.

Η αστυνομική διεύθυνση της Βοστώνης μάλιστα κυκλοφόρησε τη φωτογραφία από τη σύλληψή της και διευκρίνισε πως η δίκη της εκκρεμεί.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr