Συνελήφθη ο βομβιστής της Βοστώνης (upd)

Βρέθηκε μέσα σε μια βάρκα στην αυλή σπιτιού σε προάστιο της πόλης - Αναζητούν τα κίνητρα οι Αμερικάνοι

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται ο ύποπτος της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστώνη Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, όπως ανακοίνωσε ο  επικεφαλής της αστυνομίας.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι οι κάτοικοι της Βοστώνης και της ευρύτερης περιοχής μπορούν να είναι βέβαιοι πως η απειλή έχει λάβει τέλος.

Ο νεαρός Τσετσένος είχε βρει καταφύγιο στην πρύμνη ενός σκάφους, στην πίσω αυλή κατοικίας στην οδό Φράνκλιν της Ουότερταουν.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν τα ίχνη του μετά από πληροφορία που έδωσε ο ιδιοκτήτης της οικίας, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος και κατόπιν διαπίστωσε ότι μέσα υπήρχε ένα άνδρας που αιμορραγούσε.

Έπειτα από διαπραγματεύσεις και ανταλλαγή πυρών, ο 19χρονος παραδόθηκε και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Μασαχουσέτης καθώς έφερε τραύματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στη βάρκα δεν βρέθηκαν εκρηκτικά.

«Συνελήφθη!!! Η καταδίωξη έφτασε στο τέλος. Η έρευνα ολοκληρώθηκε. Ο τρόμος τελείωσε και η δικαιοσύνη νίκησε. Ο ύποπτος κρατείται»,  αναφέρει σε μήνυμα στο twitter η αστυνομία της Βοστόνης.

«Τον πιάσαμε», δήλωσε ο δήμαρχος της Βοστόνης, Τομ Μενίνο.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ, άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη.

Πρόκειται για δύο άνδρες και μία γυναίκα που «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο».

Στο άκουσμα της είδησης της σύλληψης του 19χρονου βομβιστή οι κάτοικοι της Βοστώνης   βγήκαν στους δρόμους.






Χιλιάδες πολίτες με τις αμερικανικές σημαίες στα χέρια πανηγύρισαν για τον εντοπισμό του Τζοκάρ Τσαρνάεφ, ενώ ευχαρίστησαν τους αστυνομικούς για την καλή δουλειά που έκαναν.

Τις τελευταίες ώρες η Βοστώνη θύμιζε πόλη φάντασμα, καθώς η αστυνομία είχε απαγορεύσει την κυκλοφορία των πολιτών, στην προσπάθεια της να εντοπίσει και συλλάβει τον 19χρονο, ο οποίος  ήταν οπλισμένος και επικίνδυνος.

Ο 19χρονος, μαζί με τον αδελφό του, θεωρείται υπεύθυνος για τους αιματηρούς βομβαρδισμούς, στο μαραθώνιο της Βοστώνης. Ο Ταμερλάν Τσαρνάγεφ, 26 ετών, σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών με την αστυνομία.

Ομπάμα: Παραμένουν αναπάντητα ερωτήματα

Κλείσαμε ένα σημαντικό κεφάλαιο σε αυτή την τραγωδία, ωστόσο παραμένουν ακόμη αναπάντητα ερωτήματα, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος  Μπαράκ Ομπάμα σε διάγγελμά του από το Λευκό Οίκο, περίπου δύο ώρες μετά τη σύλληψη του δεύτερου υπόπτου για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη.

«Ανάμεσα σε αυτά τα ερωτήματα», είπε, είναι «γιατί οι δύο νεαροί άνδρες, οι οποίοι μεγάλωσαν και σπούδασαν ως μέλη της κοινότητας και της χώρας μας, κατέφυγαν σε αυτού του είδους βίαιες πράξεις. Πως σχεδίασαν και έφεραν εις πέρας αυτές τις επιθέσεις και άραγε είχαν βοήθεια;».

Ο κ. Ομπάμα τόνισε επίσης ότι οι Αμερικανοί χρωστούν πολλά στους κατοίκους της Βοστόνης και της Μασαχουσέτης, για την αντοχή που επέδειξαν κατά τη διάρκεια των δύο εκρήξεων, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τρία άτομα και προκάλεσαν τον τραυματισμό 176 ακόμα.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr