Βραζιλία: Καμπάνια για... ευτυχισμένες πόρνες

Βραζιλία: Καμπάνια για... ευτυχισμένες πόρνες

Η πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας συνάντησε την αντίδραση του λαού της χώρας

Βραζιλία: Καμπάνια για... ευτυχισμένες πόρνες
Το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ξεκίνησε μια καμπάνια με τίτλο «Είμαι ευτυχισμένη που είμαι πόρνη», που, όπως ήταν αναμενόμενο, δέχτηκε πολύ έντονη κριτική, γιατί μπορεί η Βραζιλία να είναι μια «προχωρημένη» χώρα, όμως σε τέτοια θέματα είναι αρκετά θρησκόληπτη.

Ο σκοπός ύπαρξης της online καμπάνιας ήταν η προώθηση της ασφαλούς σεξουαλικής επαφής και η μείωση της προκατάληψης που υπάρχει απέναντι στις εκδιδόμενες γυναίκες.

Κλείσιμο
Σε άλλα πόστερ της εν λόγω καμπάνιας, οι περαστικοί μπορούσαν να δουν γραμμένο και άλλα σλόγκαν, όπως «Δεν μπορώ να μην φοράω προφυλακτικό, αγάπη μου».




Όμως, η κοινωνική κατακραυγή που ακολούθησε αυτή την καμπάνια ανάγκασε τον Υπουργό Υγείας της χώρας, Alexandre Padilha να ζητήσει την παύση της, την Τρίτη.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο ίδιος είπε ότι παρόλο που οι διαφημίσεις έγιναν με απώτερο στόχο την προώθηση της σεξουαλικής επαφής με χρήση προφυλακτικών, δεν έγινε έτσι όπως θα έπρεπε για να γίνει... αποδεκτή από τη χώρα.

«Ο ρόλος του Υπουργείου είναι να ενθαρρύνει τον κόσμο να αποδεχτεί τις εκδιδόμενες γυναίκες ως σύνολο του κόσμου, μιας και πρόκειται για ένα πολύ ευάλωτο γκρουπ ατόμων», δήλωσε.

Η πορνεία είναι νόμιμη στη Βραζιλία και οι... επιχειρήσεις αναμένεται να δουν σημαντική αύξηση μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, μιας και στη χώρα θα διεξαχθεί το Μουντιάλ το 2014, ενώ θα φιλοξενηθούν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 2016.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης