Επικεφαλής NSA: Οι διαδικτυακές υποκλοπές απέτρεψαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Επικεφαλής NSA: Οι διαδικτυακές υποκλοπές απέτρεψαν τρομοκρατικά χτυπήματα

Να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος διαδικτυακών υποκλοπών αλλά και να καθησυχάσει τους αμερικανούς επιχείρησε ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ

Επικεφαλής NSA: Οι διαδικτυακές υποκλοπές απέτρεψαν τρομοκρατικά χτυπήματα
Να εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους οι ΗΠΑ προχώρησαν στην εφαρμογή εκτεταμένου προγράμματος διαδικτυακών υποκλοπών αλλά και να καθησυχάσει τους αμερικανούς επιχείρησε ο επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Κλείσιμο
Όπως είπε ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ μιλώντας σε επιτροπή της αμερικανικής γερουσίας υποστήριξε ότι το πρόγραμμα PRISM που αποκάλυψε πρόσφατα η εφημερίδα Guardian, βοήθησε στο να αποτραπούν δεκάδες πιθανές τρομοκρατικές πράξεις.

Απευθυνόμενους στους αμερικανούς πολίτες ο κ. Αλεξάντερ τους κάλεσε να εμπιστευτούν την κυβέρνησή ότι δεν παραβιάζει τα δικαιώματά τους. Η NSA λειτουργεί κάτω από αυστηρές οδηγίες και δεν χρειάζεται να ενεργεί σε βάρος των συνταγματικών δικαιωμάτων πρόσθεσε ο στρατηγός.

Παρόλα αυτά ο επικεφαλής της υπηρεσίας δεν προχώρησε σε περαιτέρω αποκαλύψεις για τη λειτουργία του προγράμματος καθώς η κατάθεσή του ήταν προγραμματισμένη πριν γίνει η διαρροή από τον πρώην πράκτορα της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Αλεξάντερ σημείωσε, τέλος, ότι παρά τις εξελίξεις στον τομέα της κυβερνο-ασφάλειας οι ΗΠΑ δεν είναι και τόσο προστατευμένες από έναν πιθανό κίνδυνο. «Σε μια δεκάβαθμη κλίμακα, οι βασικές μας υποδομές είναι προστατευμένες σε βαθμό 3, σύμφωνα με την εμπειρία μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο στρατηγός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης