Γαλλία: Έτσι γιορτάζουν οι Femen την Ημέρα της Βαστίλης

Γαλλία: Έτσι γιορτάζουν οι Femen την Ημέρα της Βαστίλης

Έντεκα νεαρές ακτιβίστριες της οργάνωσης πόζαραν γυμνόστηθες μπροστά από μία αφίσα τεραστίων διαστάσεων, αντίγραφο του περίφημου έργου του Ευγενίου Ντελακρουά 

Γαλλία: Έτσι γιορτάζουν οι Femen την Ημέρα της Βαστίλης
Την ώρα που πανηγυρικοί εορτασμοί διεξάγονταν εχθές στη Γαλλία για την Ημέρα της Βαστίλης με τον Πύργο του Αιφελ να περιβάλλεται από μελωδίες της ορχήστρας σπουδαίων μουσικών, ένας άλλου είδους εορτασμός διεξαγόταν λίγο πιο μακριά.

Έντεκα νεαρές ακτιβίστριες της οργάνωσης Femen πόζαραν γυμνόστηθες μπροστά από μία αφίσα τεραστίων διαστάσεων, αντίγραφο του περίφημου έργου του Ευγενίου Ντελακρουά «Η ελευθερία οδηγεί τον λαό».

Κλείσιμο
Στο ρόλο της Μαριάν, ήταν η επικεφαλής της οργάνωσης, Ινα Σεβτσένκο, η οποία προσφάτως έλαβε πολιτικό άσυλο από τη Γαλλία καθώς κινδύνευε να καταδικαστεί σε φυλάκιση στη Ρωσία αφού έκοψε με αλυσοπρίονο ξύλινο σταυρό ύψους τεσσάρων μέτρων σε ένδειξη διαμαρτυρίας προς τα μέλη του ρωσικού συγκροτήματος Pussy Riot.

Οι «σεξτρεμίστριες», όπως θέλουν να αποκαλούνται τα μέλη των Femen τράβηξαν την προσοχή των περαστικών, αλλά και τα φλας των φωτογράφων που έσπευσαν να απαθανατίσουν τη δική τους εκδήλωση για την επέτειο της Βαστίλης.

Την ίδια ώρα, κι ενώ ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, παρουσίασε νέο γαλλικό συλλεκτικό γραμματόσημο, ο σχεδιαστής του αποκάλυψε πως πίσω από το πρόσωπο που απεικονίζεται συνθέτοντας το πρόσωπο μίας νέας Μαριάν του Ντελακρούα, βρίσκεται ένα συνονθύλευμα γυναικείων προσώπων, εκ των οποίων και η Σεβτσένκο.

Μάλιστα, από τη στιγμή που ο Ολιβιέρ Τσιαπά, μίλησε δημόσια μέσω του προφίλ του στο Facebook για την πηγή έμπνευσή του, δέχθηκε όχι μόνο θετικά σχόλια αλλά και απειλητικά μηνύματα.

Παρόλα αυτά δήλωσε πως οι απειλές δεν τον πτοούν και μέσω της προσωπικής του σελίδας ανέφερε τα σημεία όπου θα βρίσκεται για να μιλήσει για το γραμματόσημο που σχεδίασε και να συναντήσει τους Γάλλους που επιθυμούν να δουν από κοντά το δημιούργημά του και τον ίδιο.

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης