Αραβικός Σύνδεσμος: «Μοναχά ο ΟΗΕ μπορεί να σταματήσει το έγκλημα στη Συρία»

Αραβικός Σύνδεσμος: «Μοναχά ο ΟΗΕ μπορεί να σταματήσει το έγκλημα στη Συρία»

Ο Ναμπίλ Ελ Αραμπί απέκλεισε την στρατιωτική επέμβαση – Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα δε μπορεί να αγνοήσει την επίθεση

Αραβικός Σύνδεσμος: «Μοναχά ο ΟΗΕ μπορεί να σταματήσει το έγκλημα στη Συρία»
Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Αραβικού Συνδέσμου που καλεί τα Ηνωμένα Έθνη και την διεθνή κοινότητα να «λάβουν τα αποτρεπτικά και απαραίτητα μέτρα εναντίον των δραστών αυτού του εγκλήματος, για το οποίο το συριακό καθεστώς φέρει την ευθύνη», ο Γενικός Γραμματέας, Ναμπίλ Ελ Αραμπί προχωρά σε περαιτέρω δηλώσεις.

Όπως τόνισε ο Αιγύπτιος Ελ Αραμπί, η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία «δεν είναι επιλογή», παρότι υποστήριξε πως ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ-Ασαντ θεωρείται υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά όπλα της 21ης Αυγούστου.

Παράλληλα, δήλωσε πως ο μόνος δρόμος για την επίλυση στην κρίση είναι ο ΟΗΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μοναχά ο ΟΗΕ θα μπορούσε να δράσει για να σταματήσει εκείνους που διαπράττουν αυτό το έγκλημα».

Κλείσιμο

Συμπληρώνοντας, πρόσθεσε πως οι επιθεωρητές που συγκέντρωσαν στοιχεία «δεν έχουν τη δύναμη να πουν ποιος πραγματοποίησε τις επιθέσεις, επομένως αυτό που θα πουν είναι κατά πόσο χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα».

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Αντερς Ράσμουσεν, δήλωσε πως η διεθνής κοινότητα δε μπορεί να αγνοήσει την επίθεση και υποστήριξε: «Νομίζω ότι υπάρχει συμφωνία ότι χρειαζόμαστε μια αυστηρή διεθνή αντίδραση ώστε να αποτραπεί η χρήση χημικών όπλων στο μέλλον. Θα στείλουμε, θα έλεγα, ένα επικίνδυνο μήνυμα στους δικτάτορες σε όλο τον κόσμο εάν μείνουμε άπραγοι και δεν αντιδράσουμε».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης