Γερμανία: Προβάδισμα Μέρκελ ενόψει των επερχόμενων εκλογών

Το 40% των ψήφων κερδίζει το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Μέρκελ, ενώ το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα φτάνει στο 5,5% - Οι Σοσιαλδημοκράτες συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9% και η Αριστερά το 8.5%.


Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διατηρεί το προβάδισμα, μόλις τρεις ημέρες πριν από τις γενικές εκλογές της Γερμανίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρουσίασε η δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF, αργά την Πέμπτη. 

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση το χριστιανοδημοκρατικό μπλοκ της Μέρκελ (CDU / CSU) θα κερδίσει το 40%, των ψήφων ποσοστό αμετάβλητο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, ενώ η στήριξη στον κυβερνητικό της εταίρο το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP), φτάνει στο 5,5% ποσοστό που του παρέχει τη δυνατότητα εισόδου στο κοινοβούλιο.

Από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Σοσιαλδημοκράτες, συγκεντρώνουν το 27% οι Πράσινοι το 9% ενώ η Αριστερά, λαμβάνει σύμφωνα με τη δημοσκόπηση για λογαριασμό του ZDF, το 8.5%. Το κόμμα των ευρωσκεπτικιστών, (AFD) αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα θα αποτύγχανε να κερδίσει κοινοβουλευτικές έδρες, καθώς λαμβάνει μόνο το 4% των ψήφων.

Σε άλλη δημοσκόπηση για λογαριασμό της μεγάλής κυκλοφορίας εφημερίδα Bild οι χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ (CDU / CSU) κερδίζουν το 38%, ενώ οι αντιπολιτευόμενοι σοσιαλδημοκράτες ( SDP) θα συγκεντρώσουν 27% με 28% με τους Πράσινους συμμάχους τους να κερδίζουν το 8% με 8.5%. 

Στη δημοσκόπηση για την εφημερίδα Bild οι ευρωσκεπτικιστές που επιθυμούν μια μικρότερη ευρωζώνη, φαίνεται να κερδίζουν έδρες στο κοινοβούλιο της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr