Μπέπε Γκρίλο: «Μόνο με τανκ θα μας σταματήσουν»

Ο επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων οργανώνει μία νέα Vaffanculo Day

Ο εκρηκτικός επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, επανέρχεται στην αγαπημένη ασχολία που δεν είναι άλλη από το να ασκεί έντονη κριτική στην κεντροαριστερά και φυσικά τον μεγάλο του εχθρό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πέραν αυτών, ωστόσο, ο Γενοβέζος κωμικός οργανώνει μία ακόμα Vaffanculo Day -την τρίτη κατά σειρά- ημέρα όπου συνηθίζει να στέλνει ευχές στα…γαλλικά σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και γραφειοκράτες, αλλά και να πραγματοποιεί αιχημές πολιτικές παρεμβάσεις στέλνοντας ηχηρά μηνύματα στους αντιπάλους του.

Η Vday αναμένεται να πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στην γενέτειρά του, στην οποία πρόκειται να συμμετάσχουν δεκάδες υποστηρικτών του.

Ο Γκρίλο εμφανίστηκε αποφασισμένος σε κείμενο που ανήρτησε στο μπλογκ του για όλα.

«Δεν έχουμε επιλογή. Πρέπει να προχωρήσουμε. Να πάμε στην κυβέρνηση και να απαλλαγούμε από αυτούς τους ανίκανους που έχουν απομυζήσει τους Ιταλούς από τη χώρα τα τελευταία είκοσι χρόνια», αναφέρει ο Γκρίλο.

Δίνοντας ραντεβού με τους «φίλους» για τον Δεκέμβριο ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να «σωθεί κανείς. Πολιτικοί, βιομήχανοι, δημοσιογράφοι, γραφειοκράτες, τραπεζίτες. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προκαλέσει την κατάρρευση της χώρας και εμφανίζονται ακόμα ενώπιον του λαού κάνοντας πασαρέλα. Πρέπει να πάμε παρακάτω. Πέρα από την οικονομία, πέρα από τα κόμματα, πέρα από τους άρρωστους θεσμούς, πέρα από την κακόγουστη ενημέρωση, πέρα από την Ευρώπη που δεν έχει αρχή ούτε τέλος. Πρέπει να φανταστούμε νέα σύνορα, να δούμε την αλήθεια με νέο βλέμμα, να ανοίξουμε έναν δρόμο για το μέλλον».

Μάλιστα, ιδιαίτερα δυναμικός προειδοποιεί ότι θέλει το κόμμα του να κερδίσει στις εκλογές, ξεκινώντας από τις ευρωπαϊκές και το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει «είναι αν η κυβέρνηση στείλει τανκ».

 

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr