Η Σύρια κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις χημικών όπλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές

Η Σύρια κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις χημικών όπλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές

Η Σύρια κατέστρεψε όλες εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό για την καταστροφή των χημικών στην χώρα

Η Σύρια κατέστρεψε τις εγκαταστάσεις χημικών όπλων, σύμφωνα με τους επιθεωρητές
Η Σύρια κατέστρεψε όλες εγκαταστάσεις παραγωγής χημικών όπλων σύμφωνα με τον Οργανισμό Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων, αρμόδιο για την καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Πηγή του ΟΑΧΟ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, ανακοίνωσε το πρωί ότι η Συρία ολοκλήρωσε την καταστροφή των εγκαταστάσεων παραγωγής και συναρμολόγησης χημικών όπλων, ολοκληρώνοντας ένα σημαντικό στάδιο του φιλόδοξου προγράμματος χημικού αφοπλισμού της, πριν από τη λήξη της προθεσμίας το Σάββατο.

Κλείσιμο
Ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών Όπλων αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι η ομάδα του επιθεώρησε 21 από τις 23 εγκαταστάσεις χημικών όπλων σε όλη τη χώρα. Οι άλλες δύο ήταν πολύ επικίνδυνες για να τεθούν υπό έλεγχο, αλλά ο χημικός εξοπλισμός τους είχε ήδη μεταφερθεί σε άλλες εγκαταστάσεις.

«Ο οργανισμός είναι ικανοποιημένος έχοντας επιβεβαιώσει, και έχοντας διαπιστώσει την καταστροφή, όλου του δηλωθέντος εξοπλισμού για παραγωγή και μείξη και από τις 23 εγκαταστάσεις», σημειώνει ο ΟΑΧΟ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης