Ομαδικοί τάφοι γεμάτοι πτώματα χωρίς όργανα στο Μεξικό!

Ομαδικοί τάφοι γεμάτοι πτώματα χωρίς όργανα στο Μεξικό!

Η υπόθεση έγινε γνωστή από έναν ιερέα ο οποίος ανέφερε ότι πρόκειται για σορούς μεταναστών χωρία χαρτιά - Δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα η τοποθεσία τους

Ομαδικοί τάφοι γεμάτοι πτώματα χωρίς όργανα στο Μεξικό!
Μία ανατριχιαστική αποκάλυψη, έκανε την Τετάρτη, ο ιερέας Αλεχάντρο Σολαλίντε, που δήλωσε ότι έχουν βρεθεί μυστικοί ομαδικοί τάφοι με πτώματα, από τα οποία έχουν αφαιρεθεί τα όργανα.
 
Μάλιστα, ανέφερε, ότι εκτιμάται πως ανήκουν σε μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ωστόσο, ιερέας Σολαλίντε, γνωστός υπερασπιστής των δικαιωμάτων των μεταναστών της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, διευκρίνισε πως δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει την τοποθεσία τους.
 
Κλείσιμο
Ειδικότερα, ο ιερέας, κατά τη διάρκεια τελετής στην Πουέμπλα του κεντρικού Μεξικού, όπου του απονεμήθηκε βραβείο για το ανθρωπιστικό έργο του, δήλωσε ότι «σε ορισμένα μέρη, τα οποία δεν μπορώ να αποκαλύψω αυτή τη στιγμή, υπάρχουν τάφοι με πτώματα χωρίς όργανα, είναι σοβαρό» διευκρινίζοντας ότι ενημερώθηκε από τις αρχές.
 
Ενώ, σημείωσε, χαρακτηριστικά, «στοιχηματίζω ό,τι θέλετε πως είναι μετανάστες».
 
Ο ιερέας Σολαλίντε, ο οποίος ίδρυσε στην Οαχάκα το κέντρο υποδοχής «Αδελφοί στο Δρόμο», για τους μετανάστες από ολόκληρη τη Λατινική Αμερική που προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ και περνούν υποχρεωτικά από το Μεξικό, διαβεβαίωσε ότι στην πλειονότητά τους, οι μετανάστες που επιχειρούν να φθάσουν λαθραία στις ΗΠΑ, είναι μητέρες. «Είναι πρωτοφανές, το 40% των μεταναστών είναι αυτές οι μητέρες με τα παιδιά τους. Αυτό με ανησυχεί διότι, αν υπάρχει λαθρεμπόριο παιδιών, φοβάμαι ότι υπάρχει και λαθρεμπόριο οργάνων», δήλωσε.
 
Σημειώνεται ότι στις 22 και 23 Αυγούστου 2010, 72 μετανάστες, χωρίς χαρτιά, που προέρχονταν από την Ονδούρα, το Σαλβαδόρ, τον Ισημερινό και τη Βραζιλία και ήθελαν να φθάσουν στις ΗΠΑ, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ στο Ταμαουλίπας, στο βορειοανατολικό Μεξικό.

Ο φόνος τους αποδόθηκε στο καρτέλ ναρκωτικών των Θέτας, το οποίο αποτελείται από πρώην στρατιωτικούς των επίλεκτων μεξικανικών δυνάμεων, οι οποίοι φέρεται ότι σκότωσαν τους μετανάστες επειδή αρνούνταν να δουλέψουν για τη συμμορία.
 
Ενώ, το 2011, επίσης στο Σαν Φερνάντο, 193 πτώματα λαθρομεταναστών είχαν ανακαλυφθεί μέσα σε ομαδικούς τάφους και αντίστοιχα, το 2012, εντοπίστηκαν άλλα 49 πτώματα στην Καντερέιτα, στο βόρειο Μεξικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης