Φιλιππίνες: Εφαρμογές της Google ειδικά για τον Χαϊγιάν

Η Typhoon Yolanda Crisis Page είναι η ειδική σελίδα της Google, με διαδικτυακές εφαρμογές ειδικά φτιαγμένες για τους πληγέντες και τους διασώστες του τυφώνα Χαϊγιάν (ή αλλιώς τυφώνας Yolanda)

Διευκολύνουν την αναζήτηση αγνοουμένων αλλά και χρήσιμων πληροφοριών για τις πληγείσες περιοχές.

Η Typhoon Yolanda Crisis Page είναι η ειδική σελίδα της Google, με διαδικτυακές εφαρμογές ειδικά φτιαγμένες για τους πληγέντες και τους διασώστες του τυφώνα Χαϊγιάν (ή αλλιώς τυφώνας Yolanda).

Μια από αυτές, η Google Person Finder, απευθύνεται σε όσους αναζητούν κάποιον δικό τους: πληκτρολογώντας το όνομα του αγνοούμενου ενημερώνονται για τις όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν, ενώ εάν κάποιος διαθέτει πληροφορίες για επιζώντες μπορεί επίσης να τις καταχωρήσει σε ειδικό πεδίο της εφαρμογής.

«Ελπίζουμε ότι το εργαλείο θα βοηθήσει όσους αναζητούν πληροφορίες για τους δικούς τους ανθρώπους» δήλωσε η επικεφαλής της Google στην νοτιοανατολική Ασία, Αϊλίν Απόλο.

Μέσω ενός διαδραστικού χάρτη των πληγεισών περιοχών που διατίθεται σε άλλη εφαρμογή (Relief Map), μπορεί ο καθένας να αναζητήσει διάφορες πληροφορίες για την περιοχή που βρίσκεται ή πρόκειται να πάει, όπως θέσεις καταφυγίων και νοσοκομείων.

Στην εφαρμογή τέλος υπάρχει ειδικό πεδίο για όσους θέλουν να προσφέρουν δωρεές υπέρ των πληγέντων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr