Βίντεο: Χάος στις Φιλιππίνες κατά τη φυγή από το ισοπεδωμένο Τακλομπάν

Χιλιάδες άστεγοι στοιβάζονται σε ουρές προκειμένου να απομακρυνθούν από την περιοχή

Εικόνες χάους καταγράφουν οι τηλεοπτικές κάμερες στο αεροδρόμιο του Τακλομπάν, όπου χιλιάδες θύματα του τυφώνα Χαϊγιούν στήνονται σε ατέλειωτες ουρές και περιμένουν να επιβιβαστούν στα στρατιωτικά αεροπλάνα που θα τους μεταφέρουν σε ασφαλείς τοποθεσίες.

Την ώρα που το αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας των Φιλιππίνων C-130s προσγειώθηκε στο κατεστραμμένο αεροδρόμιο του Τακλομπάν πάνω από 3.000 άνθρωποι συνωστίστηκαν με την ελπίδα να ξεφύγουν από την ισοπεδωμένη γενέτειρά τους.

Το πλήθος πλημμύρισε το αεροδρόμιο, με χιλιάδες ανθρώπων που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται και τους αγαπημένους τους να χάνονται από τον καταστροφικό τυφώνα Χαϊγιάν, στήθηκαν σε ουρές παρακαλώντας να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος για να μεταφερθούν σε ασφαλέστερες περιοχές.

Κάποιοι από αυτούς, μάλιστα, πέρασαν την περίφραξη, άλλοι είχαν κατασκηνώσει στον χώρο του αεροδρομίου, ενώ κάποιες από τις γυναίκες κρατούσαν πάνω από κεφάλι τους τα μωρά τους για να τους δοθεί η πολυπόθητη προτεραιότητα.

Από τους 3.000 τα κατάφεραν μοναχά λίγες εκατοντάδες, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στην Τακλομπάν αναζητώντας για φαγητό και νερό, την ώρα που δεκάδες νεκρών βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια.






«Ικέτευα τους στρατιώτες. Είχα γονατίσει και τους παρακαλούσα να μπω στο αεροπλάνο γιατί έχω διαβήτη», δήλωσε στο Associated Press η Έλεν Κόρντιαλ, της οποία το σπίτι καταστράφηκε ολοσχερώς.


«Θέλουν να με δουν να πεθαίνω; Η καρδιά τους είναι από πέτρα», συμπλήρωσε η γυναίκα.

Την ίδια ώρα, οι γιατροί έδιναν τη δική τους μάχη με τον χρόνο και χωρίς να έχουν στη διάθεσή τους φάρμακα ή εξοπλισμό. Δίπλα στον κατεστραμμένο πύργο ελέγχου του αεροδρομίου δημιούργησαν μία αυτοσχέδια κλινική και περιέθαλψαν περίπου 1.000 ανθρώπους.












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr