Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές κατέλαβαν και δεύτερο υπουργείο

Μετά το υπουργείο Οικονομικών, χιλιάδες Ταϊλανδοί εισέβαλαν και στο υπουργείο Εξωτερικών - Κλιμακώνεται η ένταση

Στην κατάληψη και δεύτερου υπουργείου, μετά το υπουργείο Οικονομικών, προχώρησαν οι χιλιάδες διαδηλωτών που κατέβηκαν τη Δευτέρα στους δρόμους της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, Μπανγκόγκ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, εισέβαλαν με τη βία στο συγκρότημα του υπουργείου. «Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι έσπασαν τις πόρτες και μπήκαν στο συγκρότημα του υπουργείου Εξωτερικών» διευκρίνισε ο Σεκ Ουαναμέτι, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους υπαλλήλους να φύγουν και να μην επιστρέψουν την Τρίτη στις δουλειές τους.

Νωρίτερα διαδηλωτές είχαν καταλάβει το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, σε μια ένδειξη της κλιμάκωσης της πιο σημαντικής κινητοποίησης που σημειώνεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από την κρίση του 2010.

Αφορμή για τις νέες διαδηλώσεις με βασικό αίτημα την παραίτηση της κυβέρνησης αποτέλεσε η προσπάθεια της να περάσει νόμο που θα επιτρέψει στον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Ταξίν Σιναουάτρα, να επιστρέψει χωρίς περαιτέρω κυρώσεις στη χώρα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr