Γερμανία: Γραμμή Μέρκελ-Σόιμπλε θα ακολουθήσει ο "μεγάλος συνασπισμός"

Γερμανία: Γραμμή Μέρκελ-Σόιμπλε θα ακολουθήσει ο "μεγάλος συνασπισμός"

Στο Βερολίνο επικρατεί θετικό κλίμα με τους πολίτες να αισθάνονται ανακούφιση που θα έχουν κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα

Γερμανία: Γραμμή Μέρκελ-Σόιμπλε θα ακολουθήσει ο "μεγάλος συνασπισμός"
Γραμμή Μέρκελ - Σόιμπλε θα ακολουθήσει ο "μεγάλος συνασπισμός" στη Γερμανία, μόλις αναλάβει τα καθήκοντά του στις 17 Δεκεμβρίου, την ώρα που στην ατμομηχανή της Ευρώπης επικρατεί ένα κλίμα ευφορίας μετά την κυβερνητική συμφωνία που επιτεύχθηκε μετά από μαραθώνιες και σκληρές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, των Χριστιανοδημοκρατών και των Σοσιαλδημοκρατών.

Aύριο, οι Χριστιανοκοινωνιστές του Χορστ Ζεεχόφερ, το αδερφό κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ, θα παρουσιάσει στα κοινοβουλευτικές ομάδες και τα προεδρεία του το περιεχόμενο της συμφωνίας.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Monde", οι Σοσιαλδημοκράτες του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ είναι αυτοί που κρατούν τα κλειδιά για το "μεγάλο συνασπισμό", καθώς από τις 6 έως τις 12 Δεκεμβρίου, κατά τις εσωκομματικές εκλογές του SPD, τα μέλη θα κληθούν να δώσουν τις "ευλογίες" τους στην κυβερνητική συμφωνία. Σύμφωνα, πάντως, με τον γερμανικό Τύπο, οι Σοσιαλδημοκράτες είναι βέβαιο πως θα την υπερψηφίσουν .

Την ίδια ώρα, στο Βερολίνο, ένα 24ωρο μετά την ανακοίνωση την κυβερνητικής συμφωνίας, επικρατεί θετικό κλίμα με τους πολίτες να αισθάνονται ανακούφιση που θα έχουν κυβέρνηση πριν τα Χριστούγεννα και τους οικονομολόγους να προσπαθούν να αποτυπώσουν τις αλλαγές που θα έχει στην γερμανική οικονομία η θέσπιση του κατώτατου μισθού στα 8,5 ευρώ /την ώρα, πάγιο αίτημα των Σοασιαλδημοκρατών.

Η εισαγωγή ενός νομικά κατοχυρωμένου κατώτατου μισθού ήταν ένα από τα μεγάλα «αγκάθια» στις διαπραγματεύσεις για το σχηματισμό κυβέρνησης στη Γερμανία. Ο συμβιβασμός που επετεύχθη προβλέπει την εισαγωγή ενός κατώτατου ωρομισθίου ύψους 8,5 ευρώ από το 2015, με μια μεταβατική περίοδο δύο ετών. Για τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών της Κολωνίας, Μίχαελ Χούτερ, ο κατώτατος μισθός, που ήταν μια από τις βασικές προϋποθέσεις που είχαν θέσει οι Σοσιαλδημοκράτες για να συναινέσουν στην συγκυβέρνηση με το κόμμα της Μέρκελ, δεν συνοδεύεται από οικονομικούς λόγους, αλλά είναι μια επίδειξη πολιτικής ισχύος των Σοσιαλδημοκρατών. Από οικονομική άποψη, στα 8,50 ευρώ αντιμετωπίζουμε κίνδυνο μείωσης της απασχόλησης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης