Βρετανία: Αναβίωσε στο δικαστήριο η δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι

Βρετανία: Αναβίωσε στο δικαστήριο η δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι

Για  «δειλή και σκληρή δολοφονία» έκανε λόγο στην αρχική του τοποθέτηση ο εισαγγελέας

Βρετανία: Αναβίωσε στο δικαστήριο η δολοφονία του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι
Ξεκίνησε στο δικαστήριο του Λονδίνου η δίκη για τη δολοφονία τον Μάιο, του Βρετανού στρατιώτη, Λι Ρίγκμπι, με τον εισαγγελέα να κάνει λόγο για μια «δειλή και σκληρή» πράξη αφού ο 25χρονος στρατιώτης, όπως είπε, «ουσιαστικά αποκεφαλίστηκε με μαχαίρι».

«Δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα με μαχαίρι και φαίνεται ότι ο Μάικλ Αντεμπολάτζο ήταν αυτός που έκανε την πιο σοβαρή και σχεδόν επιτυχημένη προσπάθεια να αποκεφαλίσει τον Λι Ρίγκμπι φέροντάς του πολλά χτυπήματα στον λαιμό με ένα μεγάλο μαχαίρι. Επιτέθηκαν επίτηδες σε έναν άοπλο άνδρα με πολιτικά από πίσω και χρησιμοποίησαν το αυτοκίνητο ως όπλο» συμπλήρωσε ο εισαγγελέας Ρίτσαρντ Γουίταμ ξυπνώντας σε όσους βρίσκονταν στην αίθουσα τις μνήμες από το τραγικό γεγονός που συνέβη στις 22 Μαΐου.

Κλείσιμο
Τότε ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο 22χρονος Μάικλ Αντεμπογουέιλ, οι οποίοι έχουν ζητήσει να τους απευθύνονται με τα ονόματα Μουτζαχίντ Αμπού Χάμζα και Ισμαήλ Ιμπν Αμπντουλά, δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Ρίγκμπι

Αρχικά οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να τον χτύπησαν με το αυτοκίνητό τους με ταχύτητα 50 - 65 χιλιόμετρα την ώρα και στη συνέχεια έσυραν τον στρατιώτη στο μέσο του δρόμου, όπου και του κατάφεραν τα τελειωτικά χτυπήματα.

Τότε, μάλιστα, οι δύο δράστες είχαν προσπαθήσει να επιτεθούν και στους αστυνομικούς που επιχείρησαν να τους συλλάβουν.

Η δίκη ξεκίνησε μετά από εννέα ημέρες κατά τη διάρκεια των οποίων επιλύθηκαν διαδικαστικά θέματα και έγινε η επιλογή των ενόρκων, που αποτελείται από οκτώ γυναίκες και τέσσερις άνδρες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης