Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στις βίαιες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στις βίαιες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη

Τουλάχιστον δέκα οι τραυματίες - Νωρίτερα διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο κυβερνητικό μέγαρο

Πυροβολισμοί με έναν νεκρό στις βίαιες διαδηλώσεις στην Ταϊλάνδη
Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον δέκα τραυματίστηκαν κοντά σε ένα στάδιο στην Μπανγκόκ όπου διεξαγόταν ένα συλλαλητήριο χιλιάδων υποστηρικτών της πρωθυπουργού Γινγκλούκ Σιναουάτρα, σύμφωνα με νοσοκομειακό προσωπικό.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι φέρουν τραύματα από πυροβόλο και άλλοι πέντε τραυματίστηκαν από μαχαίρια ή πέτρες, δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters αξιωματούχοι.

Κλείσιμο



Νωρίτερα, διαδηλωτές, φορώντας κόκκινα ρούχα, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα κατά της πρωθυπουργού κατευθύνθηκαν στο κυβερνητικό κτίριο, στο οποίο δεν κατόρθωσαν να μπουν, αν και κατέστρεψαν συρματοπλέγματα που το περιέβαλαν.





Στο μεταξύ διαδηλωτές επιτέθηκαν και σε λεωφορείο που βρισκόταν σε συγκέντρωση υποστηρικτών της κυβέρνησης, χτυπώντας το με πέτρες και πλαστικές καρέκλες, ενώ στο εσωτερικό βρίσκονταν επιβάτες. Παρόλα αυτά δε σημειώθηκε κανένας τραυματισμός, σύμφωνα με το Associated Press.





Η κινητοποίηση διαρκεί εδώ και ένα μήνα εναντίον της Γινγκλάκ Σιναουάτρα και του αδελφού της και πρώην πρωθυπουργού, Τακσίν, ο οποίος ανατράπηκε με πραξικόπημα το 2006, αλλά παραμένει στη καρδιά της ταϊλανδέζικης πολιτικής παρότι είναι εξόριστος. Τις διαδηλώσεις πυροδότησε ένα αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο αμνηστίας, που δε ψηφίστηκε, το οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει στην επιστροφή του αδελφού της Γινγκλάκ, χωρίς να εκτίσει ποινή φυλάκισης για μια καταδίκη διαφθοράς του 2008.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σούθεπ Ταουγκσουμπάν, υποσχέθηκε στους υποστηρικτές του ότι θα ανατρέψει το καθεστώς του Τακσίν, ενώ αρνήθηκε να κάνει διάλογο με την πρωθυπουργό, η οποία δήλωσε πρόθυμη να διαπραγματευτεί.





Αύριο Κυριακή, οι διαδηλωτές σχεδιάζουν να καταλάβουν ή να περικυκλώσουν 10 κυβερνητικά κτήρια, μεταξύ αυτών τα γραφεία του υπουργικού συμβουλίου, τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορίου, Παιδείας, Οικονομίας και Εργασίας, όπως ανέφερε ο Εκανάτ Φομπάν, εκπρόσωπος του Πολιτικού Κινήματος για τη Δημοκρατία.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης