Τέλος δεν έχουν τα βίαια επεισόδια στην Ταϊλάνδη

Σύσταση του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών στους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν τις διαδηλώσεις – Τελεσίγραφο δύο ημερών από την αντιπολίτευση στην πρωθυπουργό

Συνεχίζονται τα βίαια επεισόδια στη Μπανγκόκ, την ώρα που η ταϊλανδική αντιπολίτευση έπειτα από συνάντηση που πραγματοποίησε με την πρωθυπουργό της χώρας, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, δεν κατέληξε σε συμφωνία.

Νωρίτερα, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, είπε ότι η πρωθυπουργός δεν του έδωσε καμία απάντηση και δήλωσε πως της έδωσε τελεσίγραφο δύο ημερών.

Στο μεταξύ, έπειτα από το θάνατο πέντε ανθρώπων και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών έκανε σύσταση τους Βρετανούς πολίτες να αποφεύγουν «τις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις».



Την ίδια ώρα, περίπου 30.000 διαδηλωτών επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια, εκ των οποίων και το Κυβερνητικό Μέγαρο, καθώς και τηλεοπτικούς σταθμούς και τα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κατόρθωσαν να εισβάλουν σε τηλεοπτικούς σταθμούς, όπου μεταδόθηκε καταγεγραμμένο μήνυμα του Σουτέπ Ταουγκσουμπάν, στο οποίο καλούσε σε γενική απεργία από αύριο Δευτέρα.



Πριν λίγες ώρες, εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε ένα αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός Γινγκλάκ Σιναουάτρα, με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί σε άγνωστη τοποθεσία.

Παράλληλα, κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης, έγινε θέατρο επεισοδίων, με τους πολίτες να πετούν πέτρες προς τους άνδρες των τοπικών αρχών και εκείνοι με τη σειρά τους να απαντούν με δακρυγόνα και κανόνια νερού.



Οι διαδηλωτές –που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν σήμερα 70.000 σε ολόκληρη την Μπανγκόκ έναντι σχεδόν 180.000 πριν από μία εβδομάδα– κατηγορούν τον Τακσίν, που ανατράπηκε από την πρωθυπουργία με πραξικόπημα το 2006, ότι παραμένει πάντα αυτός που παίρνει τις αποφάσεις για την πολιτική της κυβέρνησης αφότου εξορίστηκε στο Ντουμπάι.





 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr