Ταϊλάνδη: Βροχή από πλαστικές σφαίρες στις πορείες

Ταϊλάνδη: Βροχή από πλαστικές σφαίρες στις πορείες

Σήμερα έχει κηρυχθεί γενική απεργία στη χώρα όπου παραμένουν κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία στην πρωτεύουσα, ενώ μπήκε και προσωρινό "λουκέτο" στην αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Μπανγκόκ.

Ταϊλάνδη: Βροχή από πλαστικές σφαίρες στις πορείες
Βροχή από πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα έριξαν οι αστυνομικές αρχές στους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη όπου συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι κινητοποιήσεις πολιτών που ζητούν την εκδίωξη της πρωθυπουργού της χώρας, την ώρα που η ίδια έχει στυλώσει τα... πόδια δηλώνοντας πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί, αφήνει, ωστόσο, ανοικτή την πόρτα του διαλόγου και τονίζει πως τα αιτήματα των κινητοποιήσεων αντιβαίνουν στο Σύνταγμα.

Κλείσιμο


Μετά το κάλεσμα της αντιπολίτευσης, σήμερα έχει κηρυχθεί γενική απεργία στη χώρα όπου παραμένουν κλειστές δημόσιες υπηρεσίες και σχολεία στην πρωτεύουσα, ενώ μπήκε και προσωρινό "λουκέτο" στην αντιπροσωπεία του ΟΗΕ στην Μπανγκόκ.



Σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η αστυνομία έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών και δακρυγόνων σε διαδηλωτές που είχαν περικυκλώσει το συγκρότημα που στεγάζει το πρωθυπουργικό γραφείο και την έδρα της κυβέρνησης.



Σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα, η πρωθυπουργός, Γινγκλούκ Σιναουάτρα, δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πως είναι πρόθυμη να κρατήσει ανοικτή «κάθε πόρτα διαπραγμάτευσης». Τόνισε, ωστόσο, ότι το αίτημα που θέτει ο επικεφαλής των διαδηλώσεων -ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Σουτέπ Ταουγκσουμπάν- για αντικατάσταση της κυβέρνησης από «λαϊκό συμβούλιο» που θα εκλέξει νέο πρωθυπουργό, αντιβαίνει στο Σύνταγμα.



«Δεν βλέπω πώς μπορεί να επιλυθεί το πρόβλημα σε συνταγματικό πλαίσιο» είπε, συμπληρώνοντας πως «εάν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί η ειρήνη, είμαι πρόθυμη να το κάνω». Παράλληλα, τόνισε ότι στρατός παραμένει «ουδέτερος» στη σύγκρουση.



Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, ανακοίνωσε χτες πως είχε συνάντηση με την πρωθυπουργό της χώρας, δηλώνοντας ωστόσο ότι οι δυο τους δεν κατέληξαν σε συμφωνία προκειμένου να τεθεί τέρμα στις διαδηλώσεις και τις καταλήψεις των δημόσιων κτιρίων.



Αξίζει να σημειωθεί ότι, χτες εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές εισέβαλαν σε ένα αθλητικό κέντρο της αστυνομίας στη Μπανγκόκ όπου βρισκόταν η πρωθυπουργός της χώρας , όμως εκείνη κατάφερε να απομακρυνθεί από το σημείο και μεταφέρθηκε σε άγνωστη τοποθεσία, όπως ανακοίνωσε ένας κυβερνητικός αξιωματούχος.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης