Γερμανία: Με «άρωμα γυναίκας» η συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση

Γερμανία: Με «άρωμα γυναίκας» η συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση

Από τα έξι υπουργεία που θα αναλάβουν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στην κυβέρνηση του "Μεγάλου Συνασπισμού", τα μισά θα βρίσκονται σε γυναικεία χέρια

Γερμανία: Με «άρωμα γυναίκας» η συμμετοχή του SPD στην κυβέρνηση
Από τα έξι υπουργεία που θα αναλάβουν οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στην κυβέρνηση του "Μεγάλου Συνασπισμού", τα μισά θα βρίσκονται σε γυναικεία χέρια.

Λίγες ημέρες πριν τις εσωκομματικές εκλογές του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου τα μέλη αναμένεται να υπερψηφίσουν την κυβερνητική συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Βερολίνο μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων "SPD- CDU" , ο επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, δήλωσε στην κυριακάτικη "Bild" ότι , τα μισά υπουργεία που θα λάβει το κόμμα του,  θα έχουν άρωμα... γυναίκας.

Κλείσιμο
Την ίδια ώρα,  ο Φρανκ Βάλτερ - Στάινμαγερ , επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SPD, υποστήριξε στο γερμανικό ραδιόφωνο πως το υπουργείο Οικονομικών θα παραμείνει στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα της Άνγκελα Μέρκελ αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θα παραμείνει στο πόστο του.

Στο μεταξύ, παρά το γεγονός ότι οι μελλοντικοί κυβερνητικοί εταίροι έχουν συμφωνήσει ότι η απόφαση για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης θα ληφθεί μετά το δημοψήφισμα στο SPD, Σοσιαλδημοκράτες πολιτικοί αθετούν με δηλώσεις τους αυτή τη δέσμευση.

Στις 6 Δεκεμβρίου αρχίζει η συμπεφωνημένη διαδικασία εσωκομματικών εκλογών στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα - η οποία ολοκληρώνεται στις 12 Δεκεμβρίου.

Η νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού κρέμεται από την ετυμηγορία 475.000 μελών του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

Εκπλήξεις δεν αναμένονται με βάση τα αποτελέσματα και της τελευταίας δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία το 79% των ψηφοφόρων των δύο χριστιανικών κομμάτων (των Χριστιανοδημοκρατών της Μέρκελ και του βαυαρικού αδερφού κόμματος , των Χριστιανοκοινωνιστών) αλλά και το 78% αυτών που ψηφίζουν το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα,  εκφράζονται υπέρ της συγκρότησης κυβέρνησης συνασπισμού στη βάση της συμφωνίας που έχει επιτευχθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης