Βρετανία: Επί μία ώρα οι δολοφόνοι του στρατιώτη Λι Ρίγκμπι αναζητούσαν θύμα

Σύμφωνα με στοιχεία οι δύο δράστες οδηγούσαν επί μία ώρα πριν εντοπίσουν τον άτυχο 25χρονο και στη συνέχεια του επιτεθούν θανάσιμα

Στο πλαίσιο της δίκης που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή στο δικαστήριο του Όλντ Μπέιλι της βρετανικής πρωτεύουσας, για την υπόθεση της δολοφονίας του μόνιμου στρατιώτη, Λί Ρίγκμπι, προέκυψαν νέα στοιχεία.

Ο άτυχος 25χρονος έπεσε νεκρός πριν έναν χρόνο περίπου σε δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, όταν ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο 22χρονος Μάικλ Αντεμπογουέιλ, του επιτέθηκαν με μαχαίρι και ένα μπαλτά, με αποτέλεσμα να τον αποκεφαλίσουν.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα νέα στοιχεία, οι δράστες οδηγούσαν επί μία ώρα αναζητώντας το στόχο τους, καθώς είχαν προετοιμαστεί να δολοφονήσουν κάποιον στρατιώτη την ημέρα εκείνη.

Στο δρόμο τους, έτυχε να βρεθεί ο αδικοχαμένος στρατιώτης, ο οποίος υπηρετούσε στο Αφγανιστάν και κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, φορώντας πολιτικά.

Μία ημέρα πριν τη στυγερή δολοφονία του, ο ένας εκ των δύο δραστών καταγράφηκε από κάμερες κλειστού κυκλώματος να αγοράζει ένα σετ πέντε μαχαιριών και εργαλεία για να ακονίσει τα μαχαίρια.

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν την επίθεση καταγράφηκε πάλι σε κάμερα που βρίσκεται σε δρόμο του Λονδίνου να περπατά χαμογελαστός.

Η χήρα του Ρίγκμπι έφυγε από το δικαστήριο ξεσπώντας σε κλάματα, καθώς  αυτόπτες μάρτυρες κλήθηκαν να περιγράψουν τη σκηνή του εγκλήματος, δίνοντας λεπτομέρειες για το πώς ο στρατιώτης παρασύρθηκε αρχικά με το όχημα των δολοφόνων και πώς στη συνέχεια του επιτέθηκαν με το μαχαίρι και το μπαλτά.

Γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο, κατέθεσε πως ο άνδρας που οδηγούσε το αμάξι, με το οποίο αρχικά χτύπησε τον Ρίγκμπι, στη συνέχεια βγήκε από αυτό περπατώντας σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

«Ο άνδρας χτύπησε έξι φορές στο στήθος το θύμα. Μετά πέταξαν το σώμα του στην άκρη του δρόμου. Σοκαρίστηκα από το γεγονός. Δε μπορούσα να κοιμηθώ για δύο εβδομάδες», δήλωσε μάρτυρας.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr