«Ο Αλλάχ επέλεξε το θύμα», δήλωσε ο δολοφόνος του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι

Ο ένας εκ των δύο δραστών της σφαγής του Βρετανού στρατιώτη κατέθεσε πως ο 25χρονος ήταν ένας «δικαιολογημένος στόχος»

Στο πλαίσιο της δίκης που ξεκίνησε πριν δύο εβδομάδες περίπου στο δικαστήριο του Όλντ Μπέιλι της βρετανικής πρωτεύουσας, για την υπόθεση της δολοφονίας του μόνιμου στρατιώτη, Λί Ρίγκμπι, η κατάθεση ενός εκ των δραστών είναι σοκαριστική.

Ο άτυχος 25χρονος έπεσε νεκρός πριν έναν χρόνο περίπου σε δρόμο του νοτιοανατολικού Λονδίνου, όταν ο 28χρονος Μάικλ Αντεμπολάτζο και ο 22χρονος Μάικλ Αντεμπογουέιλ, του επιτέθηκαν με μαχαίρι και ένα μπαλτά, με αποτέλεσμα να τον αποκεφαλίσουν.

Στην κατάθεσή του, λοιπόν, ο Μάικλ Αντεμπολάτζο, επικαλέστηκε τον Αλλάχ ότι όπλισε το χέρι του.

«Ήταν σαν να επέλεξε το θύμα ο Αλλάχ», δήλωσε ο 28χρονος, προσθέτοντας ότι ο Ρίγκμπι ήταν «ο πιο δικαιολογημένος στόχος γιατί υπηρετούσε στο στρατό και ήξερε ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο».

Μάλιστα, αποκάλυψε και περισσότερες λεπτομέρειες πριν τη δολοφονία, λέγοντας πως περίμεναν αρκετή ώρα πριν εντοπίσουν το θύμα.

«Καθόμασταν, περιμέναμε και απλώς έγινε. Ήταν ο πρώτος στρατιώτης που εντοπίσαμε», συμπλήρωσε κυνικά ο Αντεμπολάτζο.

Ο δράστης, δε, χαρακτηρίζει τον εαυτό του στρατιώτη στον πόλεμο ανάμεσα στους Μουσουλμάνους και τους Βρετανούς, ενώ είπε πως όταν επιτέθηκε στον στρατιώτη ήθελε να του κόψει την καρωτίδα, καθώς «ήταν ο πιο ανθρώπινος τρόπος για να τον σκοτώσω. Δε θέλαμε να του προκαλέσουμε τόσο πόνο».

Την ίδια ώρα, στη δίκη έγινε γνωστό ότι έπειτα από έρευνα στο πατρικό σπίτι του Αντεμπολάτζο, βρέθηκαν βιβλία με εξτρεμιστικό περιεχόμενο, εκ των οποίων το «Extreme Islam» και κείμενα του ιμάμη, Ανουάρ αλ-Αουλάκι, που είχε ηγετικό ρόλο στην Αλ Κάιντα της αραβικής χερσονήσου και σκοτώθηκε το 2011.

Παράλληλα, στην κατοικία του 28χρονου βρέθηκε υπολογιστής και σκληρός δίσκος με υλικό για την τζιχάντ.

Οι δύο δράστες δεν έχουν δηλώσει την ενοχή τους για τη δολοφονία, ενώ η υπεράσπισή τους αναμένεται να ξεκινήσει την ερχόμενη εβδομάδα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr