«Γνωρίζω τα ονόματα των δολοφόνων μου», έγραφε η Μπεναζίρ Μπούτο στο βιβλίο της

«Την προηγούμενη εβδομάδα επέζησα μιας επίθεσης εναντίον μου, όμως 140 άνδρες και γυναίκες από τους υποστηρικτές μου και από την ομάδα φύλαξής μου δεν τα κατάφεραν. Η επιχείρηση αυτή στις 18 Οκτωβρίου φανέρωσε την κρίσιμη κατάσταση με την οποία έχουμε να κάνουμε στο Πακιστάν, την στιγμή που προσπαθούμε να κάνουμε μια καμπάνια για ελεύθερες, ειλικρινείς και διαφανείς εκλογικές διαδικασίες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας», κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση του βιβλίου της Μπεναζίρ Μπούτο, το οποίο κ

«Την προηγούμενη εβδομάδα επέζησα μιας επίθεσης εναντίον μου, όμως 140 άνδρες και γυναίκες από τους υποστηρικτές μου και από την ομάδα φύλαξής μου δεν τα κατάφεραν. Η επιχείρηση αυτή στις 18 Οκτωβρίου φανέρωσε την κρίσιμη κατάσταση με την οποία έχουμε να κάνουμε στο Πακιστάν, την στιγμή που προσπαθούμε να κάνουμε μια καμπάνια για ελεύθερες, ειλικρινείς και διαφανείς εκλογικές διαδικασίες, υπό την απειλή της τρομοκρατίας», κάπως έτσι ξεκινά η αφήγηση του βιβλίου της Μπεναζίρ Μπούτο, το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει λίγο πριν από τη δολοφονία της τον περασμένο Δεκέμβριο.

Με τίτλο «Συμφιλίωση: Ισλάμ, Δημοκρατία και η Δύση» το βιβλίο της αδικοχαμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης στο Πακιστάν κυκλοφορεί σήμερα σε όλο τον κόσμο και αποκαλύπτει ένα τραγικό μυστικό. Η Πακιστανή πολιτικός γνώριζε τα ονόματα των δολοφόνων της, ακόμα και τα νούμερα των κινητών τους τηλεφώνων.

«Η επίθεση εναντίον μου δεν είναι απρόσμενη. Από έγκυρες πληροφορίες έχω ενημερωθεί ότι βρίσκομαι στο στόχαστρο πολλών που επιθυμούν να εμποδίσουν την δημοκρατική πορεία μου. Συγκεκριμένα, ενημερώθηκα πως ο Μπαϊτούλ Μασούντ, Αφγανός ηγέτης των Ταλιμπάν του Βόρειου Βαζιριστάν, ο Χαμζά Μπιν Λάντεν, γιος του Οσάμα και ένας πολέμαρχος του Κόκκινου Τεμένους είχαν σταλεί σε αποστολή με στόχο τη δολοφονία μου».

Σε απόσπασμα του βιβλίου της η Μπούτο γράφει χαρακτηριστικά πως «όταν επέστρεψα, δεν ήξερα αν θα ζήσω ή θα πεθάνω. Αποχαιρέτησα τα τρία παιδιά μου, τον σύζυγο και τη μητέρα μου, τους φίλους, την οικογένειά μου, το προσωπικό μου, μη γνωρίζοντας αν θα ξαναδώ τα πρόσωπά τους. Ηθελα να τους καθησυχάσω, αλλά επίσης τους είπα: να θυμάστε. Ο Θεός δίνει τη ζωή και ο Θεός την παίρνει. Θα είμαι ασφαλής μέχρι να έρθει η ώρα μου».

Η ώρα της ήρθε τελικά στις 27 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια ομιλίας της σε προεκλογική καμπάνια του κόμματός της, όταν άνδρας την πυροβόλησε και ενεργοποίησε εκρηκτικό μηχανισμό τοποθετημένο ανάμεσα στο πλήθος υποστηρικτών της. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr