Ουκρανία: Με τις ευλογίες των ιερέων βγαίνουν στους δρόμους οι αστυνομικοί

Ουκρανία: Με τις ευλογίες των ιερέων βγαίνουν στους δρόμους οι αστυνομικοί

Πρώτα λένε "πάτερ ημών" και στη συνεχεία πετούν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον των Ουκρανών διαδηλωτών

Ουκρανία: Με τις ευλογίες των ιερέων βγαίνουν στους δρόμους οι αστυνομικοί
Πρώτα λένε "πάτερ ημών" και στη συνεχεία πετούν δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες εναντίον των Ουκρανών διαδηλωτών.

Η ουκρανική αστυνομία δέχεται τις ευλογίες των ιερέων προτού εισβάλλει σε κτίρια γραφείων της αντιπολίτευσης την ώρα που  διαδηλωτές συνεχίζουν ακούραστοι τις κινητοποιήσεις τους σε δρόμους του χώρας και η φιλορωσική ηγεσία προσπαθεί να κατευνάσει τα πνεύματα ξεκινώντας συνομιλίες με τρεις πρώην προέδρους.

Κλείσιμο
Για τα διεθνή ΜΜΕ, ο πρόεδρος της χώρας, Βικτορ Γιανουκόβιτς θέλει να δείξει το "καλό" του πρόσωπο στην Ευρώπη την ώρα που μεταβαίνει στην πατρίδα του η Ευρωπαία επίτροπος , Κάθριν Αστον. Την ίδια ώρα, το κλίμα στην Ουκρανία παραμένει εκρηκτικό, λίγες ώρες μετά την εισβολή των αστυνομικών αρχών στα γραφεία της αντιπολίτευσης, για την οποία μάλιστα αρνείται κάθε ανάμειξη.    

Με θερμοκρασίες υπό το μηδέν, οι δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας εισέβαλαν χθες το απόγευμα στην έδρα του κόμματος "Μπατκίβτσινα" της φυλακισμένης ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Γιούλια Τιμοσένκο, μία πληροφορία που η αστυνομία διαψεύδει.

Παρά την διάψευση των αρχών, το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενο αυτόπτες μάρτυρες, μετέδωσε ότι "ένοπλοι μασκοφόροι" έχουν καταλάβει το κτίριο.

Την ίδια ώρα, κι ενώ οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές παραμένουν συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς, συναντάται σε λίγη ώρα με τρεις πρώην προέδρους προκειμένου να βρεθεί μια διέξοδος στην πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την άρνηση της κυβέρνησής του να υπογράψει τη συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και οι τρεις πρώην πρόεδροι -ο Λεονίντ Κραβτσούκ, ο πρώτος πρόεδρος μετά την ανεξαρτητοποίηση της Ουκρανίας, ο Λεονίντ Κούτσμα, πρωθυπουργός της κυβέρνησης του οποίου υπήρξε ο Γιανουκόβιτς και ο Βίκτορ Γιούσενκο που αναδείχτηκε στο αξίωμα αυτό μετά την "Πορτοκαλί Επανάσταση" του 2004- εξέφρασαν την περασμένη εβδομάδα την υποστήριξή τους στο κίνημα της αντιπολίτευσης υπέρ της προσέγγισης με τις Βρυξέλλες.

Στο μεταξύ, η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον, θα βρίσκεται σήμερα και αύριο στο Κίεβο , σε μια προσπάθεια διευθέτησης της πολιτικής κρίσης στη χώρα, χωρίς ωστόσο να θέλει να εμπλακεί στα εσωτερικά της Ουκρανίας, όπως  διευκρινίστηκε από το γραφείο της . Η Άστον θα συναντηθεί με όλες τις πλευρές, κυβέρνηση, αντιπολίτευση και κοινωνία των πολιτών σε μια προσπάθεια εξεύρεσης πολιτικής λύσης, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με πρωτοβουλία της οποίας θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης