Σε μποϊκοτάζ των αγώνων του Σότσι καλούν οι Pussy Riot

Σε μποϊκοτάζ των αγώνων του Σότσι καλούν οι Pussy Riot

Η Ναντέζντα Τολοκονίκοβα χαρακτήρισε «διακοσμητικό μέτρο» το νόμο για την αμνηστεία χάρη στον οποίο αφέθηκε ελεύθερη

Σε μποϊκοτάζ των αγώνων του Σότσι καλούν οι Pussy Riot
Ούτε λίγες ώρες δεν άφησαν να περάσουν από την αποφυλάκισής τους τα μέλη των Pussy Riot για να συνεχίσουν την κριτική κατά της ρωσικής κυβέρνησης.

Με δήλωσή της η Ναντζέντα Τολοκονίκοβα κάλεσε σε μποϊκοτάζ των χειμερινών ολυμπιακών αγώνων του Σότσι και χαρακτήρισε «διακοσμητικό μέτρο» τη χορήγηση αμνηστίας βάσει της οποίας τόσο η ίδια όσο και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος αφέθησαν ελεύθερα σήμερα, Δευτέρα.

Κλείσιμο
«Αυτό που συμβαίνει σήμερα - η απελευθέρωση ανθρώπων λίγους μήνες πριν την έκτιση ολόκληρης της ποινής τους - είναι διακοσμητικό μέτρο. Αυτό αφορά και την περίπτωση Χοντορκόφσκι. Είναι γελοίο» ανέφερε η Τολοκονίκοβα σε δήλωσή της και ζήτησε την απελεύθερωση περισσότερων κρατουμένων.

«Σας ζητώ να προχωρήσετε σε μποϊκοτάζ, να είστε ειλικρινείς. Ζητώ από τις κυβερνήσεις των χωρών της Δύσης να μην ενδώσουν στις πιέσεις λόγω των παραδώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη Ρωσία» συμπλήρωσε το αποφυλακισθέν μέλος των Pussy Riot.

Τόνισε, τέλος, ότι το σωφρονιστικό σύστημα της Ρωσίας απαιτεί ευρύτερη μεταρρύθμιση και υποσχέθηκε να συνεχίσει την αντικυβερνητική της δράση.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης