Νομοθετική ρύθμιση κατά δικαστών προαναγγέλλει η κυβέρνηση Ερντογάν

Νομοθετική ρύθμιση κατά δικαστών προαναγγέλλει η κυβέρνηση Ερντογάν

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο - νομικά ή δικαστικά - κατά εκείνων που έχουν άδικο και προκαλούν χάος στην Τουρκία» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Τουρκικής κυβέρνησης

Νομοθετική ρύθμιση κατά δικαστών προαναγγέλλει η κυβέρνηση Ερντογάν
Σε νέα σκληρότερη φάση φαίνεται ότι μπαίνει η κόντρα της κυβέρνησης Ερντογάν με τους δικαστές εκείνους που κατηγορεί ότι έχουν συμμαχήσει με τον πανίσχυρο ιμάμη, Φετουλάχ Γκιουλέν, σχεδιάζοντας την ανατροπή της.

«Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο - νομικά ή δικαστικά - κατά εκείνων που έχουν άδικο και προκαλούν χάος στην Τουρκία διαρρέοντας εμπιστευτικές πληροφορίες για έρευνες και διακινόντας δελτία τύπου μπροστά σε δικαστήρια» ανέφερε σε σημερινές δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς υιοθετόντας τη φρασεολογία του Ερντογάν κατά του εισαγγελέα που είχε ετοιμάσει την κλήτευση του γιου του τούρκου πρωθυπουργού ως υπόπτου για το σκάνδαλο διαφθοράς.

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονται υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν στο δικαστικό σώμα και την αστυνομία.

Αναφερόμενος, επίσης, στην απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου της Τουρκίας να μην επιτρέψει την εφαρμογή διατάγματος που υποχρέωνε τους δικαστικούς να ενημερώνουν την αστυνομία για την πορεία των ερευνών τους, ο Αρίντς σημείωσε πως «πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για το Ανώτατο Συμβούλιο Δικαστών και Εισαγγελέων επειδή αγνόησε τους δικούς του κανόνες».

Προειδοποίησε, δε, ότι η κυβέρνηση θα πάρει κάθε αναγκαίο μέτρο κατά τέτοιων παράνομων κινήσεων. «Δεν μπορώ να πω για την ώρα αν είναι απαραίτητη μια νομική ή συνταγματική αλλαγή, αλλά ό,τι κι αν γίνει, αυτό θα συμβεί στο Κοινοβούλιο, το κέντρο της εθνικής βούλησης» συμπλήρωσε ο Αρίντς για να καταλήξει: «Υπάρχουν τρεις εξουσίες. Τόσο η νομοθετική όσο και η εκτελεστικής βρίσκονται υπό δικαστικό έλεγχο, αλλά ποια εξουσία ελέγχει τη δικαστική;» αναρωτήθηκε ο Αρίντς.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης