Καλκούτα: Διαδήλωση για την έφηβη που αυτοπυρπολήθηκε μετά τον ομαδικό βιασμό της και υπέκυψε

Καλκούτα: Διαδήλωση για την έφηβη που αυτοπυρπολήθηκε μετά τον ομαδικό βιασμό της και υπέκυψε

Οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν με εκδηλώσεις οργής την άρνηση της αστυνομίας να δώσει άδεια η σορός της έφηβης να βγει από το νοσοκομείο και να υπάρξει περιφορά της πριν την αποτέφρωσή της

Καλκούτα: Διαδήλωση για την έφηβη που αυτοπυρπολήθηκε μετά τον ομαδικό βιασμό της και υπέκυψε
Δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Κολκάτα, με αφορμή το θάνατο μιας Ινδής έφηβης, η οποία κατέληξε αφού προηγουμένως είχε αυτοπυρποληθεί εξαιτίας του διπλού βιασμού που υπέστη.

Η 16χρονη υπέκυψε σε ένα νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν ινδικά μέσα ενημέρωσης. Η οικογένειά της ανέφερε ότι οι άνδρες που τη βίασαν τον Οκτώβριο και φίλοι τους την προσέβαλαν και στη συνέχεια την απειλούσαν. Έξι ύποπτοι για την υπόθεση έχουν συλληφθεί.

Κλείσιμο
Την 23η Δεκεμβρίου 2013, η έφηβη αυτοπυρπολήθηκε, ενώ το περιστατικό έλαβε χώρα μόλις μερικές ημέρες πριν από την πρώτη επέτειο του θανάτου μιας φοιτήτριας η οποία είχε βιαστεί ομαδικά στο Νέο Δελχί, ένα επεισόδιο που είχε προκαλέσει διαδηλώσεις χωρίς προηγούμενο στην Ινδία και διεθνή κατακραυγή.

Περίπου 150 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολιτικοί της αντιπολίτευσης και ακτιβιστές που προασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, συμμετείχαν σε διαδήλωση έξω από το νοσοκομείο όπου απεβίωσε η έφηβη. Οι διαδηλωτές αντιμετώπισαν με εκδηλώσεις οργής την άρνηση της αστυνομίας να δώσει άδεια η σορός της έφηβης να βγει από το νοσοκομείο και να υπάρξει περιφορά της πριν την αποτέφρωσή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του θύματος ζητεί να επιβληθεί η εσχάτη των ποινών στους δράστες του βιασμού της νεαρής. Τα μέλη της οικογένειας -κατά δημοσιεύματα- έχουν δεχθεί απειλές από τους κατηγορούμενους, που απέδωσαν εξάλλου σε ιατρική αμέλεια το θάνατό της.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης