Pussy Riot: Ζήσαμε την κόλαση στη φυλακή

Pussy Riot: Ζήσαμε την κόλαση στη φυλακή

Βία, καταναγκαστική εργασία, συνθήκες φρίκης – Οι Μαρία Αλιόκινα και Νάντια Τολοκονίκοβα μιλούν για τη δραματική τους εμπειρία στις ρωσικές φυλακές

Pussy Riot: Ζήσαμε την κόλαση στη φυλακή
Λίγες εβδομάδες από την απελευθέρωσή τους τα μέλη του πανκ συγκροτήματος Pussy
Riot
Κλείσιμο
, Μαρία Αλιόκινα και Νάντια Τολοκονίκοβα, αποκαλύπτουν τις συνθήκες κράτησής τους στις ρωσικές φυλακές, μετά τη χορήγηση αμνηστίας από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν.

Οι δύο νεαρές γυναίκες που εξέτισαν ποινή φυλάκισης 22 μηνών, επειδή τραγούδησαν τραγούδια κατά του Πούτιν στον καθεδρικό της Μόσχας, συνομίλησαν με δημοσιογράφο της ιταλικής La Stampa, μιλώντας του για τις δραματικές στιγμές που βίωσαν.

Αναγκασμένες να εργάζονται επί 16 ώρες την ημέρα σε βιοτεχνία υφασμάτων της φυλακής, όπου έραβαν στολές για την αστυνομία, οι νεαρές κατήγγειλαν τη βία στην οποία έπεσαν θύματα, είτε από τους φρουρούς, είτε από συγκρατούμενές τους.

«Όταν με μετέφεραν από τη φυλακή της Μόσχας στο στρατόπεδο συγκέντρωσης όπου εξέτισα το μεγαλύτερο μέρος της ποινής μου, σκέφτηκα ότι δε θα ήταν τόσο άσχημα. Όμως, μετά βρέθηκα μπροστά στην κόλαση», δήλωσε η Νάντια Τολοκονίκοβα.

«Σου αφαιρούν όλα τα δικαιώματα. Δεν σου φέρονται σαν να είσαι άνθρωπος, αλλά σαν σώμα. Πρόκειται για καταναγκαστική εργασία. Οι κρατούμενοι πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης, κοιμούνται μόνο τέσσερις με πέντε ώρες τη νύχτα και αν κάποιος διαμαρτυρηθεί τότε η ζωή γίνεται ακόμα πιο φρικτή», πρόσθεσε.

Όπως είπε, δεν της επέτρεπαν ούτε να πάει στην τουαλέτα, ενώ το φαγητό ήταν «εμετικό».

Την ίδια ώρα, καλούνταν να φέρουν εις πέρας τις υποχρεώσεις τους και αν δεν το έκαναν, τότε τιμωρούνταν σκληρά. Μάλιστα, οι συγκρατούμενες ασκούσαν βία μεταξύ τους, χτυπώντας βάναυσα στο πρόσωπο και τα νεφρά, όπως λέει χαρακτηριστικά η Τολοκονίκοβα. Όλα αυτά με την έγκριση των υπαλλήλων του σωφρονιστικού ιδρύματος.

«Από την ώρα που σηκώνεται από το κρεβάτι, βρίσκεται υπό διαρκή ψυχολογική πίεση», δήλωσε η Μαρία Αλιόκινα, που πέρασε πέντε μήνες σε απομόνωση «για την ασφάλειά της».

Αποκάλυψε, δε, ότι οι κρατούμενες υποβάλλονται σε αναγκαστικές γυναικολογικές εξετάσεις.

«Η χειρότερη στιγμή ήταν όταν είδα μία κρατούμενη που πέθαινε από ηπατική κίρρωση να είναι αναγκασμένη να δουλεύει. Οι ρωσικές φυλακές είναι μέρη όπου όλα γίνονται για να καταστραφεί οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιάς», συμπλήρωσε η Αλιόκινα.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης