Τα... μαζεύουν για το διορισμό της Γκαγέ

Η υπουργός Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, ανακοίνωσε ότι έχει μπλοκάρει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας ηθοποιού - Στην ιστοσελίδα της ακαδημίας, ο διορισμός της Γκαγέ είχε ανακοινωθεί

Μετά το σάλο που ξέσπασε στη Γαλλία από το διορισμό της «κρυφής αγάπης» του Φρανσουά Ολάντ, Ζουλί Γκαγέ, στο Δ.Σ. της γαλλικής ακαδημίας στην «Ville Μedici», η γαλλική κυβέρνηση, διά στόματος της υπουργού Πολιτισμού, Ορελί Φιλιπετί, έσπευσε να τα... μαζέψει ανακοινώνοντας ότι έχει μπλοκάρει την υποψηφιότητα της Γαλλίδας ηθοποιού. 

«Την κυρία Γκαγέ την πρότεινε ο διευθυντής της γαλλικής Ακαδημίας, Ερίκ ντε Σασί», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός. Μάλιστα στην ιστοσελίδα της ακαδημίας, ο διορισμός της Γκαγέ είχε ανακοινωθεί. Ωστόσο, πριν από λίγο, η Γαλλίδα υπουργός Πολιτισμού έσπευσε να διευκρινήσει πως υπουργείο της δεν έκανε δεκτή την υποψηφιότητα της Γκαγέ.

Ο ρόλος του Δ.Σ. της γαλλικής ακαδημίας είναι να επιλέξει περίπου 15 άτομα για υποτροφίες σε θέματα πολιτισμού, διάρκειας 18 μηνών στην «Villa Μedici», που εδρεύει στη Ρώμη. Η γαλλική ακαδημία ιδρύθηκε το 17ο αιώνα και παραδοσιακά δίνει υποτροφίες για θέματα καλλιτεχνικών, αρχιτεκτονικής, λογοτεχνίας και φωτογραφίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr