«Αγωνία» και στις ΗΠΑ για την ερωμένη του Ολάντ

Ενόψει του ταξιδιού του γάλλου προέδρου στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο

Διπλωματικό πονοκέφαλο στην κυβέρνηση της Ουάσινγκτον προκαλεί το ερωτικό σκάνδαλο "Closergate" που έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό στη Γαλλία με πρωταγωνιστές τον Φρανσουά Ολάντ και την "κρυφή του αγάπη", Ζουλί Γκαγέ.

Την ώρα που ο Γάλλος πρόεδρος προσπαθεί να βάλει σε τάξη την προσωπική του ζωή, ο Λευκός Οίκος σπάει το κεφάλι του για το ποιος θα συνοδεύσει τον Σοσιαλιστή Ολάντ στο προγραμματισμένο ταξίδι του στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο.

"Ποια θα καθίσει στην άδεια καρέκλα δίπλα στην "πρώτη κυρία" των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα;", διερωτάται ο αμερικανικός Τύπος.

Η αμερικανική κυβέρνηση περίμενε την άφιξη της Βαλερί Τριεβελέρ η οποία εξάλλου είχε επισκεφθεί και στο παρελθόν τον Λευκό Οίκο έχοντας στο πλευρό της τον Ολάντ. Τώρα όμως μετά την αποκάλυψη της "ανάρμοστης σχέσης" του προέδρου, τα πράγματα περιπλέκονται.

"Θα τον συνοδεύσει η κρυφή του αγάπη, Ζουλί Γκαγέ στην Ουάσινγκτον; Και αν δεν τον συνοδεύσει καμία από τις "πρώτες κυρίες της Γαλλίας , τότε ποιος;". Μήπως, ένας υπουργός του;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της της "New York Post", οι Αμερικανοί αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν σαν αίνιγμα την υπόθεση καθώς εγείρεται θέμα πρωτοκόλλου.

Οταν ο Λευκός Οίκος απήθυνε πρόκληση στο Μέγαρο των Ηλυσίων, η πρόσκληση απευθυνόταν στον Ολάντ και την Βαλερί. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου , Τζέι Κάρνει εεπσήμανε ότι δεν υπάρχουν αλλαγές. " Ο Αμερικανός πρόεδρος ανυπομονεί να δει τον πρόεδρο Ολάντ κατά την επισημη επίσκεψή του τον Φεβρουάριο. Αλλά και η γαλλική πρεσβεία στην Ουάσινγκτον ξεκαθάρισε πως πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση.

"Δεν ξέρουμε τίποτε για το θέμα καθώς μεσολαβούν μέχρι την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου πολλλες εβδομάδες", δήλωσε εκπρόσωπος της γαλλικής πρεσβείας. Εξάλλου, θα γίνει γνωστό από τον ίδιο τον Ολάντ ποιος θα τον συνοδεύει στο ταξίδι του όταν αποφασίσει να μιλήσει για το θέμα.

Ομως ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δεν δίστασε να ρίξει την σπόντα του.

"Λόγω της βαθιάς πουριτανικής παράδοσης των ΗΠΑ, πριν από δύο δεκαετίες θα ήταν αδύνατο έναν ηγέτης κράτους να έφερνε στον Λευκό Οίκο κάποια άλλη από την επίσημη σύζυγό του", τόνισε ο Κάρνει. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr