Ουκρανία: Εξετάζεται αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Ουκρανία: Εξετάζεται αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές

Η αντιπολίτευση επιμένει στην παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς θεωρώντας ότι θυσίασε τον «πιστό του στρατιώτη», τον πρωθυπουργό Αζάροφ για να σώσει το... τομάρι του

Ουκρανία: Εξετάζεται αμνηστία για τους συλληφθέντες διαδηλωτές
Στάση αναμονής κρατούν οι φιλοευρωπαίοι διαδηλωτές στην Ουκρανία μετά την παραίτηση σύσσωμης της κυβέρνησης της χώρας, την οποία θεωρούν «παγίδα» του προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς σε μία προσπάθεια να ηρεμήσει τα οξυμένα πνεύματα.

Η ηγεσία του Κιέβου κάλεσε το κοινοβούλιο να συζητήσει μέτρα για αμνήστευση όσων διαδηλωτών έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων. Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση επιμένει στην παραίτηση του προέδρου Γιανουκόβιτς θεωρώντας ότι θυσίασε τον «πιστό του στρατιώτη», τον πρωθυπουργό Αζάροφ για να σώσει το... τομάρι του. 

Κλείσιμο
Η αμνηστία προτείνεται με την προϋπόθεση αποχώρησης από τις συγκεντρώσεις και τα κατειλημμένα κυβερνητικά κτίρια. 

Για τα διεθνή ΜΜΕ, οι εξελίξεις της Τρίτης, δηλαδή η παραίτηση της ουκρανικής κυβέρνησης ήταν αναμενόμενη. Ο πρωθυπουργός Μικάλι Αζάροφ υπέβαλε την παραίτησή του (την θέση του οποίου είχε προσφέρει προηγουμένως ο πρόεδρος στην ουκρανική αντιπολίτευση) καθώς δεν μπορούσε να αντέξει την ταπείνωση.

Από την πλευρά του, ο Βιτάλι Κλίτσκο, αρχηγός του αντιπολιτευόμενου «Udar» και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της πυγμαχίας, θεώρησε μικρή νίκη τη «θυσία» του Αζάροφ και επέμεινε ότι «έγινε ένα βήμα, και τώρα το λογικό επακόλουθο είναι η παραίτηση του Γιανούκοβιτς».

Ανάλογη ήταν και η στάση της φυλακισμένης Γιούλια Τιμοσένκο (του κόμματος της οποίας ηγείται πλέον ο Αρσένι Γιατσένιουκ, που είχε απορρίψει την πρόταση Γιανούκοβιτς για την πρωθυπουργία): «Είναι η πρώτη επιτυχία, αλλά δεν αρκεί» ανέφερε, χθες, Τρίτη, σε μήνυμά της.

Οι διαδηλωτές, πάντως, αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του προέδρου Γιανούκοβιτς παραμένοντας συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης