Ουκρανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Γιανουκόβιτς για «νοθεία»

Ουκρανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Γιανουκόβιτς για «νοθεία»

Οι επικεφαλής της υποστηρίζουν ότι «εκβίασε» βουλευτές του για να υπερψηφίσουν τη διάταξη για την χορήγηση αμνηστίας στους συλληφθέντες διαδηλωτές

Ουκρανία: Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον Γιανουκόβιτς για «νοθεία»
Ένα νέο επεισόδιο στην κοντρα της αντιπολίτευσης με τον πρόεδρο της Ουκρανίας γράφτηκε το απόγευμα της Πέμπτης με τους επικεφαλής των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης να κατηγορούν τον Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι παραβίασε το Σύνταγμα «εκβιάζοντας» τους βουλευτές του κόμματός του προκειμένου να υπερψηφίσουν το νόμο που χορηγεί αμνηστία στους συλληφθέντες διαδηλωτές.

«Έχει τεκμηριωθεί ότι πολλοί βουλευτές ψήφισαν για λογαριασμό άλλων, γεγονός που συνιστά παραβίαση του Συντάγματος», τόνισαν οι Βιτάλι Κλίτσκο, Αρσένι Γιατσενγιούκ και Ολέγ Τιαγκνιμπόκ σε κοινή τους ανακοίνωση. Σύμφωνα με τους ίδιους πολλοί βουλευτές δεν ήθελαν να εγκρίνουν το νομοθέτημα καθώς το κυβερνών Κόμμα των Περιφερειών βρίσκεται «στα πρόθυρα της διάσπασης».

Κλείσιμο
«Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος επέβαλε με εκβιασμούς και εκφοβισμούς στο κόμμα του να υπερψηφίσει αυτό το νόμο, είναι προσωπικά υπεύθυνος» τόνισα στην ανακοίνωση.

«Σήμερα, όλες οι μάσκες έπεσαν και είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία (που τάσσεται υπέρ του προέδρου) στο Κοινοβούλιο συνεχίζει να προκαλεί την όξυνση της έντασης και να εγκρίνει νόμους με δόλια μέσα» καταλήγουν στην ανακοίνωση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης