Ουκρανία: Καταζητούμενος ο «σταυρωθείς» διαδηλωτής

Τον Ντμίτρο Μπουλάτοφ επισκέφθηκαν στο νοσοκομείο αστυνομικοί αλλά το ιατρικό προσωπικό τους εμπόδισε να τον ανακρίνουν

Μπορεί ο Ντμίτρο Μπουλάτοφ να υπέφερε, όπως κατήγγειλε τα πάνδεινα από τους ανθρώπους που τον απήγαγαν αλλά αυτό δεν εμπόδισε το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας να εκδώσει ένταλμα σύλληψής του.

Μάλιστα στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται τον επισκέφθηκαν αστυνομικοί που ζήτησαν να τον συναντήσουν με το ιατρικό προσωπικό να τους εμποδίζει.

Η αστυνομία πάντως δηλώνει επίσημα ότι δεν πρόκειται να συλλάβει τον 35χρονο, ο οποίος υπήρξε ένας από τους ηγέτες του «Automaidan» -του κινήματος διαδηλωτών με αυτοκίνητα, που έχει διοργανώσει πολλές διαμαρτυρίες έξω από την εξοχική κατοικία του προέδρου Γιανουκόβιτς.

Έκκληση από το στρατό

Την ίδια ώρα ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο στρατός ζήτησε από τον πρόεδρο Γιανουκόβιτς να λάβει έκτακτα μέτρα στα πλαίσια του νόμου για να εκτονωθεί η κρίση χαρακτηρίζοντας ως «απαράδεκτη» την κατάληψη δημοσίων κτιρίων.

Από την πλευρά του ο ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φοκγ Ρασμούσεν έγραψε στο Twitter: «Ο στρατός της Ουκρανίας είναι αξιοσέβαστος και πρέπει να παραμείνει ουδέτερος. Συνεχίζω να παρακολουθώ με αγωνία τις εξελίξεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr