Κασπάροφ: Το Σότσι είναι για τον Πούτιν ό,τι ήταν το Βερολίνο για τον Χίτλερ

Κασπάροφ: Το Σότσι είναι για τον Πούτιν ό,τι ήταν το Βερολίνο για τον Χίτλερ

Νέα επίθεση εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν με αφορμή τους χειμερινούς Ολημπιακούς Αγώνες στο Σότσι εξαπολύει ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ

Κασπάροφ: Το Σότσι είναι για τον Πούτιν ό,τι ήταν το Βερολίνο για τον Χίτλερ
Γνωστός εχθρός του Πούτιν ο Ρώσος πρώην παγκόσμιος πρωυταθλητής στο σκάκι Γκάρι Κασπάροφ επιίθεται στον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν με αφορμή την διοργάνωση των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι της Ρωσίας και τον κατηγορεί για προσωπικά οφέλη από τους αγώνες με στόχο την δόξα στο πρόσωπό του φθάνοντας να τον συγκρίνει ακόμα και με τον Χίτλερ.

Ο διάσημος σκακιστής δηλώνει στην Βρετανική Guardian: «Οποιος το θεωρεί υπερβολή, ξεχνά ένα σημαντικό παράγοντα. Και ο Χίτλερ το 1936 θεωρούνταν ένας σεβαστός και νόμιμος πολιτικός. Η Μόσχα το 1980, το Πεκίνο το 2008, ήταν Ολυμπιακοί αγώνες απολυταρχικών συστημάτων που ήθελαν να κάνουν προπαγάνδα για τη χώρα και τους κυβερνώντες. Η διοργάνωση του Σότσι, όπως κι εκείνη του Βερολίνου το 1936, είναι κάτι διαφορετικό. Είναι Ολυμπιακοί αγώνες που περιστρέφονται γύρω από ένα και μόνο πρόσωπο. Στο Βερολίνο ήταν ο Χίτλερ, στο Σότσι ο Πούτιν. Είναι θέμα προσωπολατρίας».

Κλείσιμο
Ο Κασπάροφ προειδοποίησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι η τακτική του Χίτλερ που βρήκε πρόσφορο έδαφος το 1936 δεν είναι εύκολο να αποδώσει και σήμερα και ευχήθηκε να μην πάθουν κάτι οι αθλητές από τις ελλείψεις και τα κτηριακά ατοπήματα στις εγκαταστάσεις του Σότσι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης