Κι όμως η δίκη του Πιστόριους μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση!

Κι όμως η δίκη του Πιστόριους μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση!

Τηλεοπτικός σταθμός της Ν. Αφρικής, αν λάβει το πράσινο φως από τον δικαστή, θα βγάλει αποκλειστικό κανάλι  για τη μετάδοση

Κι όμως η δίκη του Πιστόριους μπορεί να μεταδοθεί ζωντανά από την τηλεόραση!
O νοτιοαφρικανικός δρομέας, Όσκαρ Λέοναρντ Καρλ Πιστόριους υπήρξε γνωστός ως  «Blade Runner» ή ο «γρηγορότερος άνθρωπος χωρίς πόδια», γνωρίζοντας μεγάλη δόξα και αναγνώριση ως αθλητής του στίβου. Όλα αυτά μέχρι να κατηγορηθεί για το φόνο της φίλης του, Ρίβα Στέενκαμπ, την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο σπίτι του στην Πρετόρια...

Ένα χρόνο μετά ο Πιστόριους τραβάει για ακόμη μια φορά πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας καθώς υπάρχουν διαφωνίες για τον τρόπο κάλυψης της δίκης του που θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.

Κλείσιμο
Οι δικηγόροι του Πιστόριους δεν θέλουν να μεταδοθεί ζωντανά η διαδικασία από σταθμό της Νοτίου Αφρικής, αντίθετα οι κατήγοροι δεν έχουν καμία ένσταση μέρη της δίκης να μεταδοθούν απ' την τηλεόραση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον δύο τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν κάνει αίτηση για τη live μετάδοση της δίκης που ξεκινάει τον επόμενο μήνα.

Τα αιτήματα τους έχουν τεθεί στην κρίση του δικαστή, ο οποίος έχει τον τελευταίο λόγο στην υπόθεση.

Όπως λένε πολλοί, είναι μια απ' τις μεγαλύτερες δικαστικές μάχες της σύγχρονης ιστορίας και αν ο δικαστής δώσει την άδεια μετάδοσης, θα ανοίξει το δρόμο και για ανάλογες υποθέσεις στο μέλλον.

Αν τελικά δοθεί το πράσινο φως, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα παρακολουθήσουν λεπτό προς λεπτό καθώς θα κρίνεται το μέλλον του διάσημου ολυμπιονίκη.   

Για τη δίκη έχει γίνει μια λίστα με 107 μάρτυρες που περιλαμβάνει ακόμα και τη μικρότερη αδερφή του Πιστόριους.

Ο ίδιος θα πρέπει να εξηγήσει γιατί δολοφόνησε τη  Ρίβα Στέενκαμπ, πράξη την οποία δεν αρνείται.

Οι δικηγόροι του, μία ομάδα που απαρτίζεται από τους κορυφαίους νομικούς όλου του κόσμου, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι ο θάνατος της φίλης του ήταν ένα τραγικό ατύχημα, καθώς ο Πιστόριους νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης που είχε εισβάλει στο μπάνιο του σπιτιού τους. Οι κατήγοροι θα υποστηρίξουν ότι ο Πιστόριους δολοφόνησε από πρόθεση τη Ρίβα, ύστερα από καβγά που είχαν.

Είτε ο δικαστής εγκρίνει την ζωντανή μετάδοση είτε όχι, κοντά 100 δημοσιογράφοι αναμένεται να κατακλύσουν την αίθουσα του δικαστηρίου και ακόμα περισσότεροι θα παρακολουθούν τη διαδικασία από ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε κοντινό δωμάτιο.

Πάντως η εξέλιξη με την πιθανότητα live τηλεοπτικής κάλυψης έχει μαγνητίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον όπως αυτό εκφράζεται και από τα social media. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος είναι πως ένας απ' τους τηλεοπτικούς σταθμούς που διεκδικεί την κάλυψη της δίκης, αν το αίτημα του εγκριθεί, θα δημιουργήσει ένα κανάλι το οποίο θα είναι αφιερωμένο 24 ώρες στη δίκη.    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης