Πολωνία: Ζητά επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Ουκρανία

Πολωνία: Ζητά επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Ουκρανία

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ουκρανίας θα συζητήσουν Γερμανία και Γαλλία κατά τη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα στο Παρίσι οι υπουργοί των κυβερνήσεων των δυο χωρών

Πολωνία: Ζητά επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ στην Ουκρανία
Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή 'Ενωση να επιβάλει κυρώσεις κατά της ουκρανικής κυβέρνησης, μετά το θάνατο και τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων στις συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς χθες στο Κίεβο.

«Θα έχω σήμερα συνομιλίες με τους ηγέτες των μεγαλυτέρων ευρωπαϊκών χωρών και θεσμών και θα τούς πείσω να επιβάλουν κυρώσεις-ατομικές και οικονομικές», τόνισε ο Τουσκ σε έκτακτη συνεδρίαση του πολωνικού Κοινοβουλίου.

Κλείσιμο
«Ελπίζω ότι η στάση αυτή της Πολωνίας θα βοηθήσει την ΕΕ ως σύνολο στη λήψη γρήγορων αποφάσεων», πρόσθεσε ο Τουσκ.

Το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων κατά της Ουκρανίας θα συζητήσουν Γερμανία και Γαλλία κατά τη συνάντηση που θα έχουν αργότερα σήμερα στο Παρίσι οι υπουργοί των κυβερνήσεων των δυο χωρών, δήλωσε στο γαλλικό ραδιόφωνο η γερμανίδα πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα.

«Η βία στην Ουκρανία πρέπει να σταματήσει αμέσως», δήλωσε η Σουζάν Βάζουμ-Ράινερ στο γαλλικό ραδιοσταθμό France Inter πριν από τη συνάντηση της γερμανίδας καγκελαρίου 'Αγγελα Μέρκελ, του γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και των υπουργών τους.

«Πρέπει να εξετάσουμε από κοινού την ανάγκη για την επιβολή κυρώσεων»,, τόνισε η Γερμανίδα πρεσβευτής.

Ερωτηθείσα για το είδος των κυρώσεων που μπορούν να επιβληθούν η Βάζουμ-Ράινερ υπογράμμισε ότι όλα είναι πιθανά, αλλά τόνισε: «Δεν πρέπει να τιμωρήσουμε το λαό. Πρέπει να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ασκήσουμε περισσότερες πιέσεις στην ουκρανική κυβέρνηση».

 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης