Αμερική: Άλλοι πεινάνε και άλλοι πετάνε φαγητό στα σκουπίδια...

Μόνο το 15% των τροφίμων που πετιούνται θα ήταν αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων από 25 εκατομμυρίων Αμερικανών κάθε χρόνο

Σχεδόν το 1/3 των τροφίμων που παράγονται στις ΗΠΑ καταλήγουν στα... σκουπίδια, σύμφωνα με έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Γεωργίας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί σε 161 δισ. δολάρια (το κόστος των τροφίμων που αγοράζουν, αλλά δεν καταναλώνουν οι Αμερικανοί), τα οποία καταλήγουν στις χωματερές, όπως έδειξε έρευνα του 2010.
   
Οι ειδικοί υπολογίζουν ότι μόνο το 15% των τροφίμων που πετιούνται θα ήταν αρκετό για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες περισσότερων από 25 εκατομμυρίων Αμερικανών κάθε χρόνο, ποσοστό καθόλου αμελητέο αν σκεφθεί κανείς ότι, ένας στους έξι Αμερικανούς δεν έχει πρόσβαση σε τροφή.

Σύμφωνα με έρευνα του υπουργείου Γεωργίας, μία μέση αμερικανική τετραμελής οικογένεια ξοδεύει μεταξύ 632 και 1.252 δολαρίων κάθε μήνα για ψώνια στο σούπερ μάρκετ.
   
Οπως και ο προκάτοχός του, Μάικλ Μπλούμπεργκ, έτσι και ο νυν δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο  σχεδιάζει να απαιτήσει από τους κατοίκους της αμερικανικής μεγαλούπολης να κομποστοποιούν τα υπολείμματα των τροφών τους, κάτι που θα μπορούσε να συμβάλει στη μείωση των εξόδων τους για αγορά τροφίμων.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ο δήμος της Νέας Υόρκης θα απαιτεί από τους δημότες να διαχωρίζουν τα τρόφιμα που πετούν, τα οποία στη συνέχεια θα συλλέγονται για κομποστοποίηση.  Τα οργανικά απόβλητα στην μητρόπολη του κόσμου, τα οποία θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν για να παραχθεί λίπασμα ή φυσικό αέριο,  αντιπροσωπεύουν σήμερα 1,2 εκατ. τόνους, καταλαμβάνοντας το 35% των χώρων υγειονομικής ταφής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr