Ουκρανία: Η Βουλή στέλνει τον Γιανουκόβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης!

Ουκρανία: Η Βουλή στέλνει τον Γιανουκόβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης!

Προκειμένου να δικαστεί για την αστυνομική βία, που οδήγησε στο θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων

Ουκρανία: Η Βουλή στέλνει τον Γιανουκόβιτς στο Δικαστήριο της Χάγης!
Το Κοινοβούλιο της Ουκρανίας ψήφισε σήμερα υπέρ της παραπομπής του αποπεμφθέντος προέδρου, Βίκτορ Γιανουκόβιτς, προκειμένου να δικαστεί για «σοβαρά εγκλήματα» από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όταν και εφόσον συλληφθεί.

Μια απόφαση, η οποία ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το ουκρανικό Κοινοβούλιο, συνδέει τον Γιανουκόβιτς, ο οποίος αποπέμφθηκε από το θώκο το Σάββατο και διαφεύγει τη σύλληψη από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, με την αστυνομική βία, η οποία, όπως αναφέρεται στο κείμενο αυτό, οδήγησε στους θανάτους 100 και πλέον πολιτών της Ουκρανίας και άλλων χωρών.

Κλείσιμο
Η απόφαση αυτή αναφέρει ακόμη ότι ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Βιτάλι Ζαχαρτσένκο και ο πρώην γενικός εισαγγελέας, Βίκτορ Ψόνκα, δύο πρόσωπα τα οποία επίσης καταζητούνται από τις νέες αρχές της Ουκρανίας, θα σταλούν επίσης για να δικαστούν στο ΔΠΔ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η Βουλή πρόκειται να αποστείλει αίτημα προς το ΔΠΔ για να αρχίσει έρευνα. Σε ανακοίνωσή του πάντως το ΔΠΔ ανέφερε ότι δεν έχει λάβει τέτοιο αίτημα από το Κίεβο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης