Ουκρανία: Στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα για τις προεδρικές εκλογές

Ουκρανία: Στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα για τις προεδρικές εκλογές

Προθεσμία έως τις 4 Απριλίου σε όσους θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα - Ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης έθεσε ήδη υποψηφιότητα

Ουκρανία: Στη δημοσιότητα το χρονοδιάγραμμα για τις προεδρικές εκλογές
Το χρονοδιάγραμμα για τη διεξαγωγή των πρόωρων προεδρικών εκλογών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τις 25 Μαΐου δημοσίευσε σήμερα Τρίτη η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Ουκρανίας, ενώ άγνωστο παραμένει το πού βρίσκεται ο καθαιρεθείς πρόεδρος της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Η επιτροπή δημοσίευσε διαδικτυακά το χρονοδιάγραμμα, δίνοντας προθεσμία έως τις 4 Απριλίου σε όσους θα ήθελαν να θέσουν υποψηφιότητα για το ύπατο αξίωμα.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η «KievPost», ο Βιτάλι Κλίτσκο, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης και πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής πυγμαχίας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για πρόεδρος της Ουκρανίας.

Το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti ανέφερε ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, δεν φαίνεται να υπάρχουν εμπόδια για κανέναν από όσους έχουν προταθεί ή συζητούνται ως υποψήφιοι, μεταξύ αυτών και για τη Γιούλια Τιμοσένκο, τη μεγαλύτερη αντίπαλο του ανατραπέντος φιλορώσου προέδρου.

Η κυρία Τιμοσένκο απελευθερώθηκε από τη φυλακή το Σάββατο, μετά από 2,5 χρόνια κράτησης.

Η Ουκρανία κυβερνάται μεταβατικά από τον πρόεδρο της Βουλής Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ο οποίος έχει αναλάβει επίσης το ρόλο του μεταβατικού προέδρου και του μεταβατικού πρωθυπουργού.

Οι αρχές του Κιέβου έχουν εκδώσει ένταλμα σύλληψης του κ. Γιανουκόβιτς για τη «μαζική δολοφονία» 82 ανθρώπων, κυρίως διαδηλωτών, από τις αστυνομικές δυνάμεις. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης