Ανήσυχη η Βουδαπέστη για τις βιαιότητες κατά της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία

Ανήσυχη η Βουδαπέστη για τις βιαιότητες κατά της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία

Μέλη του Δεξιού Τομέα, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης που ήταν ιδιαίτερα ενεργή στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Κίεβο, «διέλυσαν με τη βία» μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Μπερέχοβε 

Ανήσυχη η Βουδαπέστη για τις βιαιότητες κατά της ουγγρικής μειονότητας στην Ουκρανία
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ουγγαρίας εξέφρασε την Τρίτη την ανησυχία του για τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη δυτική Ουκρανία εναντίον της ουγγρικής μειονότητας από μια ακροδεξιά οργάνωση, τον Δεξιό Τομέα.

Μέλη του Δεξιού Τομέα, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης που ήταν ιδιαίτερα ενεργή στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ανεξαρτησίας στο Κίεβο, «διέλυσαν με τη βία» μια συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Μπερέχοβε στη δυτική Ουκρανία τη Δευτέρα το βράδυ, όπως καταγγέλλει το ουγγρικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

Κλείσιμο
Το ουγγρικό υπουργείο κατήγγειλε «τους εξτρεμιστές που δυστυχώς σφετερίζονται την ιστορική ευκαιρία για μια δημοκρατική μετάβαση» στην Ουκρανία.

«Το υπουργείο ζητεί την εφαρμογή του νόμου και της τάξης στην Υπερκαρπαθία και σε όλη την Ουκρανία», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης Μπερέχοβε, που βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από τα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και της Ουγγαρίας, είναι Ούγγροι.

Σχεδόν το σύνολο των 150.000 Ούγγρων της Ουκρανίας ζουν στην Υπερκαρπαθία και αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα (13%) της περιφέρειας αυτής που συνορεύει με τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Σλοβακία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης