Τζον Κέρι: Η Ρωσία δεσμεύεται πως θα σεβαστεί την ενότητα της Ουκρανίας

Τζον Κέρι: Η Ρωσία δεσμεύεται πως θα σεβαστεί την ενότητα της Ουκρανίας

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών συνομίλησε με τον Ρώσο ομόλογό του, ο οποίος τόνισε πως το Κρεμλίνο δε βρίσκεται πίσω από την ένταση στην Κριμαία

Τζον Κέρι: Η Ρωσία δεσμεύεται πως θα σεβαστεί την ενότητα της Ουκρανίας

Προς εκτόνωση πιθανώς οδεύει η κρίση στην Ουκρανία, έπειτα από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζον Κέρι.

Το περιεχόμενο της συζήτησης των δύο ανδρών, έδωσε στη δημοσιότητα ο Κέρι, ο οποίος υποστήριξε ότι έλαβε τηλεφώνημα από τον Λαβρόφ το πρωί της Πέμπτης, κατά το οποίο ο Ρώσος υπουργός τόνισε πως η Ρωσία δεσμεύεται να σεβαστεί την ενότητα της Ουκρανίας.

Κλείσιμο

Μάλιστα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Associated Press, ο Λαβρόφ φέρεται να δήλωσε στον Κέρι πως η Μόσχα δε βρίσκεται πίσω από την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί στην Κριμαία, με τα κυβερνητικά κτίρια να έχουν καταληφθεί από φιλορώσους ενόπλους.

Όλα αυτά λίγες ώρες από τη δήλωση του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι η Ουκρανία δεν είναι «Ρόκι 4». Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός: «Λέμε καθαρά ότι όλες οι χώρες πρέπει να σεβαστούν την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας. Η Ρωσία δήλωσε ότι θα το κάνει και ελπίζουμε να κρατήσει την υπόσχεσή της. Δεν πρέπει να μπούμε σε αντιπαράθεση, όπως συνέβαινε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Δεν πιστεύουμε ότι πρόκειται για μια υπόθεση μεταξύ ανατολής και δύσης, μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Δεν είναι το Ρόκι 4!».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης