Μπαρόζο: Μήνυμα για εθνική ενότητα στην Ουκρανία

Μπαρόζο: Μήνυμα για εθνική ενότητα στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε σε ομιλία του για τις δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία

Μπαρόζο: Μήνυμα για εθνική ενότητα στην Ουκρανία

Την ώρα που η κατάσταση στην Ουκρανία είναι έκρυθμη, ο πρόεδρος της πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αναφέρθηκε εκτενώς στην ουκρανική κρίση σε σημερινή ομιλία του, σχετικά με την Ευρώπη.

Ο Μπαρόζο κάνοντας λόγο για “πτώση των τειχών και οικοδόμηση γεφυρών”, δήλωσε πως όλοι συνεργάζονται για τη δημιουργία μίας νέας Ευρωπαϊκής Ένωσης βασισμένοι σε κοινές αξίες.

Κλείσιμο

Μια ένωση βασισμένη σε κοινή συναίνεση και όχι στη βία, δομημένη στις αξίες της τήρησης των νόμων, της αλληλεγγύης και της δικαιοσύνης. Μία ένωση που πιστεύει ότι κάθε άνθρωπος μετράει, κάθε άνθρωπος πρέπει να γίνεται σεβαστός”, δήλωσε ο Μπαρόζο.

Αναφορικά με τη δραματική κατάσταση στην Ουκρανία, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επισήμανε: “Συγκλονιστήκαμε από τις αναφορές για την παραβίαση της κυριαρχίας της Ουκρανίας. Πρόκειται για γεγονότα, τα οποία θα θεωρούσαμε αδιανόητα στον 21ο αιώνα. Οι προκλήσεις στην Κριμαία πρέπει να αντιμετωπιστούν με σεβασμό για την ουκρανική ενότητα και κυριαρχία. Ελπίζω ότι η διεθνής κοινότητα θα σταθεί στο πλευρό μας ώστε να διατηρηθούν οι αξίες και να εγγυηθεί η περιφερειακή και διεθνής ειρήνη”.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης