Γαλλία και Βρετανία ζητούν την αναστολή της προετοιμασίας της συνόδου της G8 στο Σότσι

Γαλλία και Βρετανία ζητούν την αναστολή της προετοιμασίας της συνόδου της G8 στο Σότσι

Ο Γάλλος υπ. Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς και ο Βρετανός ομολόγός του σε δηλώσεις τους καταδικάζουν τη ρωσική στρατιωτική κλιμάκωση στην Κριμαία

Γαλλία και Βρετανία ζητούν την αναστολή της προετοιμασίας της συνόδου της G8 στο Σότσι
Η Γαλλία επιθυμεί «να ανασταλούν οι προπαρασκευαστικές εργασίες της συνόδου κορυφής της G8», της Ομάδας των οκτώ ισχυροτέρων κρατών του πλανήτη, η οποία έχει προγραμματιστεί τον Ιούνιο στο Σότσι της Ρωσίας και καταδικάζει «τη ρωσική στρατιωτική κλιμάκωση» στην Κριμαία, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς στο ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.

«Καταδικάζουμε τη ρωσική στρατιωτική κλιμάκωση», τόνισε ο Φαμπιούς προσθέτοντας ότι το Παρίσι επιθυμεί «να ανασταλεί η προετοιμασία της συνόδου κορυφής της G8 στο Σότσι όσο οι ρώσοι εταίροι μας δεν επανέρχονται στις αρχές που είναι σύμφωνες με αυτές της G7 και της G8», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας.

Κλείσιμο

Μετά την αναστολή των προπαρασκευαστικών εργασιών της συνόδου κορυφής της G8, της Γαλλίας, του Καναδά και των ΗΠΑ, και η Μεγάλη Βρετανία εξέφρασε την επιθυμία για μη συμμετοχή στη συνάντηση των οκτώ ισχυρότερων κρατών στο Σότσι.

«Η Μεγάλη Βρετανία συντάσσεται με άλλες χώρες του G8 και αναστέλλει τη συνεργασία για τη σύνοδο κορυφής, της οποίας προεδρεύει η Ρωσία αυτή τη χρονιά», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Γουίλιαμ Χέιγκ, καλώντας και τις δύο πλευρές να διασφαλίσουν πως θα υπάρχει αποκλιμάκωση της κρίσης ώστε να αποφευχθεί η σύγκρουση.


Παράλληλα, ο πρωθυπουργός, Ντέβιντιν Κάμερον, διεμήνυσε πως κανένας υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης δε θα συμμετάσχει στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.

«Λόγω της σοβαρής κατάστασης στην Ουκρανία, ο (υπουργός Εξωτερικών) Ουίλιαμ Χέιγκ και εγώ πιστεύουμε ότι θα ήταν εσφαλμένο υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου να παρευρεθούν στους Παραολυμπιακούς του Σότσι», έγραψε ο Κάμερον στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης