Εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας προς Κίεβο: «Μην ασχολείστε με εμάς»

Εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας προς Κίεβο: «Μην ασχολείστε με εμάς»

Ο Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ έστειλε ηχηρό μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας τονίζοντας πως ο λαός θέλει να προστατευθεί από τις «ναζιστικές συμμορίες»

Εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας προς Κίεβο: «Μην ασχολείστε με εμάς»
Ο εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας, Βλάντιμιρ Κονσταντίνοφ, σε έντονο ύφος έστειλε μήνυμα στο Κίεβο να σταματήσει να ασχολείται με την περιοχή, καθώς “η Κριμαία ασχολείται με την αυτονομία της”.

Ο Κονσταντίνοφ σε συνέντευξη Τύπου επισήμανε πως βασική προτεραιότητα είναι να διεξαχθεί δημοψήφισμα σχετικά με την αυτονομία της περιοχής, το οποίο έχει προγραμματιστεί στις 30 Μαρτίου.

Κλείσιμο
“Εσείς στο Κίεβο βρείτε τα μεταξύ σας και εμείς θα ασχοληθούμε με τα προβλήματα της δημοκρατίας”, τόνισε ο εκπρόσωπος της Βουλής της Κριμαίας, προσθέτοντας πως η κατάσταση στην νοτιοανατολική Ουκρανία είναι έντονη, με τον “λαό να προσπαθεί να προστατευθεί”.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι γνωστό “τι είναι ικανές να κάνουν οι ναζιστικές συμμορίες στο Κίεβο”.

Εξήγησε, δε, ότι την άποψή του συμμερίζονται πολλοί στρατιωτικοί και αξιωματούχοι, καθώς και οι τοπικές αρχές, αλλά και ο απλός λαός που “φοβάται για τη ζωή του έπειτα από τη βία στο Κίεβο και τις αντιρωσικές ενέργειες της νέας κυβέρνησης”.

Σχετικά με τα άμεσα πλάνα που σκοπεύει να εφαρμόσει, τόνισε πως θα προσφέρει άσυλο σε όσους διώκονται στην Ουκρανία εξαιτίας των πολιτικών πεποιθήσεών του.

Δεν παρέλειψε να στείλει μήνυμα στη μεταβατική κυβέρνηση της χώρας, καλώντας να μην προχωρήσουν σε βίαιες ενέργειες ώστε να καταλάβουν την Κριμαία ή όποια άλλη περιοχή και ευχαρίστησε τη Ρωσία που βοήθησε την περιοχή σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση.

“Απευθυνθήκαμε στη Ρωσία για βοήθεια ώστε να διασφαλιστεί ο νόμος και η τάξη και να μας παρέχουν οικονομική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο”, δήλωσε, ενώ αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιοι είναι οι ένοπλοι άνδρες που δε φέρουν διακριτικά και βρίσκονται σε στρατηγικά σημεία της Κριμαίας τις τελευταίες ημέρες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης