Τζον Κέρι: Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον 19ο αιώνα

Τζον Κέρι: Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον 19ο αιώνα

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε πως η χώρα έχει ακόμα επιλογές για την επίλυση της κρίσης - Απειλεί με οικονομικό αποκλεισμό τη Ρωσία

Τζον Κέρι: Η Ρωσία συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον 19ο αιώνα
Μετά τις προειδοποιήσεις του περασμένου Σαββάτου ότι η ενέργεια της Μόσχας απειλεί την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, καταδίκασε την «απίστευτη ενέργεια επίθεσης» της Ρωσίας και επανέλαβε τις προειδοποιήσεις για «σοβαρές συνέπειες στις σχέσεις Ρωσίας – ΗΠΑ και Δύσης».

Ο υπουργός Εξωτερικών, μάλιστα, διευκρίνισε πως μπορεί να υπάρξουν κυρώσεις που μπορεί να αποκλείσουν οικονομικά τη Ρωσία.

Κλείσιμο
Μιλώντας στην εκπομπή του CBS «Face the Nation», δήλωσε πως η Ρωσία «συμπεριφέρεται σαν να βρίσκεται στον 19ο αιώνα με το να εισβάλει σε μία άλλη χώρα με κατασκευασμένα προσχήματα».

Επισήμανε ότι οι χώρες του G8 είναι έτοιμες να λάβει αποφάσεις και να αποκλείσει τη Ρωσία, ενώ ανέφερε πως πιθανά βήματα θα μπορούσαν να είναι η απαγόρευση χορήγησης βίζας, το πάγωμα λογαριασμών και ο εμπορικός αποκλεισμός.

Τόνισε, δε πως η Ρωσία έχει ακόμα στη διάθεσή της επιλογές ώστε να μην εξαπλωθεί η κρίση και να επιλυθεί η κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.

Έπισήμανε, μάλιστα, πως δεν πρόκειται για αντιπαράθεση Δύσης – Ανατολής και Ευρώπης εναντίον της Ρωσίας, αλλά για τον λαό της Ουκρανίας «που αγωνίζεται κατά της τυραννίας».

Αργότερα, υπενθύμισε τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Ρωσία ώστε να βοηθηθεί ο λαός της Ουκρανίας, επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχουν πολλές εναλλακτικές από την επέμβαση, η οποία όπως είπε «δεν αποτελεί ενέργεια κάποιου ισχυρού, αλλά κάποιου που είναι αδύναμος».
Τόνισε, δε, πως μπορεί να υπάρξει επίλυση της κρίσης σύμφωνα με τα πρότυπα του 21ου αιώνα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης