«Καίει» τον Πιστόριους η γειτόνισσα - Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη

«Καίει» τον Πιστόριους η γειτόνισσα - Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη

Διέρρευσε στον Τύπο η φωτογραφία της μάρτυρος Michelle Burgess - Ο δικαστής επέπληξε τα media για τη διαρροή της φωτογραφίας, σχολιάζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό - Στο δικαστήριο σήμερα δεν βρίσκεται η μητέρα της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν 

«Καίει» τον Πιστόριους η γειτόνισσα - Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η δίκη
Η πολύκροτη δίκη του νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους, που κατηγορείται για τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ, συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα στην Πρετόρια.

Οι ανταποκριτές που βρίσκονται στο σημείο, καλύπτοντας τη δίκη του «αιώνα» όπως την αποκαλούν, μιλούν για μια πολύ βροχερή ημέρα, καταγράφοντας λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.

Κλείσιμο



Στο δικαστήριο δεν παρίσταται η μητέρα της άτυχης Ρίβα Στέενκαμπ, Τζουν, καθώς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσει και να ακούσει όλες τις λεπτομέρειες για το φονικό, ωστόσο, όπως η ίδια δήλωσε, θα ήθελε πολύ να κοιτάζει τον Πιστόριους στα μάτια, όταν εκείνος θα εξιστορεί τα γεγονότα.

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται μέσα στο δικαστήριο αυτή την ώρα, ο Όσκαρ Πιστόριους αμίλητος και ψύχραιμος, σημειώνει στο μπλοκάκι, την ώρα που τον υπερασπίζεται ο δικηγόρος του Barry Roux.

Η γειτόνισσα του Πιστόριους που κατέθεσε χθες ως μάρτυρας, δηλώνοντας ότι άκουσε τις «φοβερές κραυγές» γυναίκας το βράδυ του φονικού, θα εξεταστεί σήμερα εκ νέου. Η δίκη, ωστόσο σήμερα, διεκόπη, λίγη ώρα αφότου ξεκίνησε, καθώς διέρρευσε στον Τύπο η φωτογραφία της μάρτυρος Michelle Burgess. Αυτή την ώρα η δίκη συνεχίζεται κανονικά. Ο δικαστής επέπληξε τα media για τη διαρροή της φωτογραφίας, σχολιάζοντας ότι θα διενεργηθεί έρευνα για το περιστατικό.






Στην κατάθεσή της η κυρία Burgess, αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Άκουσα ουρλιαχτά πριν από τον πρώτο πυροβολισμό, κατά τη διάρκεια και των τεσσάρων πυροβολισμών, ενώ το τελευταίο ουρλιαχτό το άκουσα λίγο μετά τον τελευταίο πυροβολισμό». Από την πλευρά του ο δικηγόρος του Όσκαρ Πιστόριους διερωτάται πώς η μάρτυς άκουσε φωνές και πυροβολισμούς από το μπάνιο, του οποίου το παράθυρο ήταν κλειστό.

Eν τω μεταξύ, μία ακόμη γειτόνισσα του Πιστόριους η Van der Merwe στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ξύπνησε στις δύο τα ξημερώματα από «δυνατές φωνές». «Σαν κάποιοι να τσακώνονταν» είπε η μάρτυρας σύμφωνα με την οποία η λογομαχία διήρκησε περίπου μία ώρα.

Είπε μάλιστα ότι ενοχλήθηκε από τις φωνές, καθώς ο γιος της την επόμενη ημέρα είχε εξετάσεις. Έβαλε, σύμφωνα πάντα με την κατάθεσή της, ένα μαξιλάρι στο πρόσωπό της για να μην ακούει το θόρυβο και προσπάθησε να συνεχίσει τον ύπνο της. Η Van der Merwe συνέχισε λέγοντς «ξαναξύπνησα στις τρεις από τέσσερις πυροβολισμούς. Ακούστηκε κάτι σαν μπανγκ, μπανγκ».

H δίκη διεκόπη για το μεσημέρι και θα συνεχιστεί το απόγευμα με τη συνέχεια της κατάθεσης της Van der Merwe.

Η δίκη ξεκίνησε χθες, έπειτα από μιάμιση ώρα καθυστέρηση. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).


Ο Οσκαρ ανασυγκροτεί τις σκέψεις του στο δικαστήριο 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης