Ρωσικό ΥΠΕΞ: Έγγραφα συνδέουν τους Ουκρανούς εθνικιστές με τους Ναζί

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Έγγραφα συνδέουν τους Ουκρανούς εθνικιστές με τους Ναζί

Τα ντοκουμέντα αφορούν «στη δράση των ακροδεξιών εθνικιστών παραστρατιωτικών της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου»

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Έγγραφα συνδέουν τους Ουκρανούς εθνικιστές με τους Ναζί
Τη στιγμή που οι εξελίξεις γύρω από την ουκρανική κρίση είναι ραγδαίες με τις συναντήσεις των υπουργών Εξωτερικών ΗΠΑ, Μ. Βρετανίας και Ουκρανίας να έχουν οδηγήσει σε μία κοινή συμφωνία για την επίλυση της κρίσης, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του έγγραφα που εκθέτουν τους Ουκρανούς εθνικιστές.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο

Κλείσιμο
Itar -
Tass, το υπουργείο Εξωτερικών δημοσιοποίησε σειρά εγγράφων του Λαϊκού Κομισαριάτου Εσωτερικών Υποθέσεων των ετών 1942 - 1945 που αφορούν «στη δράση των ακροδεξιών εθνικιστών παραστρατιωτικών της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου».

Σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου, τα έγγραφα περιλαμβάνουν σειρά μαρτυριών που αναφέρουν στοιχεία σχετικά με τη συνεργασία των μελών του Ουκρανικού Επαναστατικού Στρατού και την Οργάνωση των Ουκρανών Εθνικιστών με τους Ναζί, καθώς και γύρω από τη συμμετοχή τους σε μαζικές σφαγές πολιτών.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης