Σόιμπλε: Είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία

Περιλαμβανομένης της παροχής οικονομικής βοήθειας - Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ κατά της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ουκρανία να ξεπεράσει αυτή τη δύσκολη φάση και πρόσθεσε ότι αυτό ενδέχεται να περιλαμβάνει οικονομική βοήθεια.

Η γερμανική κυβέρνηση θέλει να κάνει τα πάντα για να επιλυθεί η ουκρανική κρίση χωρίς περαιτέρω κλιμάκωση, δήλωσε ο Σόιμπλε και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι και έχουμε δεσμευθεί να κάνουμε τα πάντα για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να προχωρήσει σε αυτή τη δύσκολη φάση, περιλαμβανομένης της παροχής οικονομικής βοήθειας». Επιπρόσθετα, ο Σόιμπλε τόνισε ότι το Βερολίνο γνωρίζει ότι οποιαδήποτε λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει τη Ρωσία.

Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αυστριακό υπουργό Οικονομικών Μίχαελ Σπιντελέγκερ, ο οποίος τάχθηκε κατά της επιβολής κυρώσεων στη Ρωσία. Συγκεκριμένα, ο Σπιντελέγκερ δήλωσε: «Δεν θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις κυρώσεις, αντίθετα η αποκλιμάκωση πρέπει να πετύχει μέσω της συνεργασίας για την εξεύρεση μιας λύσης», για να συμπληρώσει: «Όλες αυτές οι συζητήσεις για την επιβολή κυρώσεων δεν βοηθούν ιδιαίτερα».

Τέλος, να σημειωθεί πως, σε τουλάχιστον 11 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία θα ανέλθει η δέσμη μέτρων στήριξης στην Ουκρανία που ενέκρινε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν, κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr