Επτά στους δέκα Ρώσους στηρίζουν Πούτιν

Η κρίση στην Ουκρανία κρατάει ψηλά τη δημοφιλία του

Το 67,8% των Ρώσων πολιτών στηρίζει τον πρόεδρο , Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε το ινστιτούτο "Russian Public Opinion Research Center" (WCIOM) και δείχνει ότι η κρίση στην Ουκρανία και κυρίως στην Κριμαία όπως και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Σότσι διατήρησαν σε υψηλό ποσοστό την λαοφιλία του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου. Η δημοσκόπηση που διεξήχθη από την πρώτη έως τις δύο Μαρτίου, έδειξε ότι, το 53% των Ρώσων θεωρούν ότι η κρίση στην γειτονική τους χώρα ήταν η σημαντικότερη είδηση της εβδομάδας.

Η πετυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στη Μαύρη Θάλασσα αλλά και τα βραβεία που έδωσε η κυβέρνηση του Κρεμλίνου στους Ρώσους αθλητές που διακρίθηκαν κατά τους Αγώνες, συνέβαλαν στο υψηλό ποσοστό δημοτικότητας του Ρώσου προέδρου, τονίζει η δημοσκόπηση.

Το ινστιτούτο που διενήργησε την έρευνα επισημαίνει ότι, τα τελευταία δύο χρόνια , ο μέσος όρος των Ρώσων πολιτών που στηρίζουν το έργο του Βλαντιμίρ Πούτιν ήταν 60%. Το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής του Ρώσου προέδρου ήταν μετά την ορκομωσία του (Μάιος του 2012) 68,8%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr