Ουκρανός υπουργός Οικονομικών: Παράνομο το δημοψήφισμα στην Κριμαία

Η βουλή της Κριμαίας ψήφισε να τεθεί σε δημοψήφισμα η απόσχιση ή όχι της χώρας στις 16 Μαρτίου - Έκτακτο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας συγκάλεσε ο Πούτιν

Ο Ουκρανός υπουργός Οικονομικών Πάβλο Σερεμέτα υποστήριξε ότι το δημοψήφισμα, όπως αυτό που σχεδιάζεται από τους φιλορώσους ηγέτες της Κριμαίας, θα ήταν παράνομο.

«Η θέση μου είναι ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι αντισυνταγματικό», δήλωσε στο Κίεβο προς τους δημοσιογράφους ο Σερεμέτα, επαναλαμβάνοντας την θέση της κυβέρνησης μετά την απόφαση των νέων ηγετών της Κριμαίας να επισπεύσουν κατά δύο εβδομάδες το δημοψήφισμα, ορίζοντας ως ημερομηνία για τη διεξαγωγή του στις 16 Μαρτίου.

Το δημοψήφισμα θα τεθεί με ερώτημα την σημερινή απόφαση του κοινοβουλίου για οριστική απόσχιση της Κριμαίας από την Ουκρανία και την προσάρτησή της στη Ρωσία.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε το θέμα της Ουκρανίας στη διάρκεια σημερινής συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δήλωσε ο εκπρόσωπός του, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Η μη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας της χώρας πραγματοποιήθηκε για να εξετασθεί η κατάσταση στην Ουκρανία και ιδιαίτερα το αίτημα του τοπικού κοινοβουλίου της Κριμαίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το RIA.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr